Cumhurbaşkanı Erdoğan; Gümrük ve Ticaret Bakanlığını Malatyalı olan Bülent Tüfenkci'ye emanet ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış töreninin yapıldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki meydanda halka hitap etti.

20 Şubat 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış töreninin yapıldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki meydanda halka hitap etti.

Malatya'ya 8 ay sonra yeniden gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, meydandan tüm Malatyalılara selamlarını iletti.
Sözlerinin başında bayrak için, vatan için, ülkenin geleceği için canlarını feda eden tüm Malatyalı şehitleri rahmetle yad eden Erdoğan, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Malatya'ya sabır ve başsağlığı dileyerek, "Başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz üst yönetimi olmak üzere, eli tetikte, gözü ufukta, yüreğinde vatan sevisiyle nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza şahsım, milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum." diye konuştu.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığını Malatyalı olan Bülent Tüfenkci'ye emanet ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Kritik bir dönemde ülkenin gümrük ve ticaretini emanet ettiğimiz Bülent kardeşimizin, 16 Nisan'da Malatya'dan tarihi bir evet oranı çıkması için sizlerle beraber gece gündüz çalıştığına, çalışacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
 
- "İstiklal Marşımızın ruhunu kavradınız"
"Ben milletimle gurur duyuyorum, ben milletimle iftihar ediyorum. Çünkü sizler İstiklal Marşımızın ruhunu kavradınız. Ne diyor Akif, 'Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.' 15 Temmuz gecesi, benim milletim F16'lara göğsünü gerdi mi? O bombalar yağdıran helikopterlere göğsünü gerdi mi? Tanklara göğsünü gerdi mi? Toplara göğsünü gerdi mi? Modern silahlara göğsünü gerdi mi? Benim milletim eşi benzeri olmayan bir millet. Niye? Çünkü şuna inanmıştı, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyerek tankların üzerine yürüyordu. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yürüyordu."
 
Alandaki vatandaşların "İdam isteriz" şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, "Üç safhası var. Bir, önce 16 Nisan'da inşallah... İki, parlamentodan inşallah gelecek, oradan da bir 'evet' çıkaracağız. Ondan sonra da kardeşinize gelecek. Bana geldiği zaman ben bunu onaylarım. 248 şehidimizin hesabı var. Bu hesabı hep beraber vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Dik dur eğilme" şeklindeki sloganlar üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan hiç endişeniz olmasın Biz beşer planında hiçbir gücün karşısında eğilmedik, sadece Rabbimin huzurunda rükuda eğildik, secdede eğildik. Başka eğilmek yok." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kandil'den talimat geliyor, ne diyor Kandil, 'Hayır diyeceksiniz.' diyor. Öyle mi, duydunuz değil mi? 'Hayır' diyor onlar, hayır. Şimdi Kandil 'Hayır' diyor, Kandil'le beraber 'Hayır' diyenler onlarla aynı değil mi? Çünkü bizim değerler silsilemizde bir kutlu ifade var 'Kişi sevdikleriyle beraberdir.' Biliyorsunuz değil mi? (El mer'u me'a men ehabbe). Dolayısıyla 'Efendim ne alakası var?' Ne demek 'Ne alakası var?' Vakıa bu. Kılavuzu karga olanın... Bir şey demiyorum, onlar bu." dedi.
 
 
- "Hizmetlerle milletimize ulaşmak için dağları dele dele gidiyoruz"
 
Malatya'ya ve tüm Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hizmet etmek, yatırım yapmak her şeyden önce gönül işidir, aşk işidir, sevda işidir. Dertli olmayan bunları yapamaz, aşık olmayan bunları yapamaz. Her zaman söylerim ya 'Biz Ferhat'ız, Ferhat.' Ferhat Şirin'e ulaşmak için dağları nasıl deldiyse biz de bu hizmetlerle milletimize ulaşmak için dağları dele dele gidiyoruz. Unutmayın, inanç varsa imkan vardır. Çevrenize şöyle bir bakın, farklı insanların neler yaptıklarını, neleri başardıklarını siz de göreceksiniz. Türkiye'nin 2002 yılı kasım ayından bu yana kat ettiği mesafe bunun en somut, en güzel örneğidir. 14 yıl önce nasıl bir Malatya vardı, nasıl bir Türkiye vardı? Bugün nasıl bir Malatya var, nasıl bir Türkiye var? 14 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde memuruna maaş ödemekte zorluk çeken, Merkez Bankasının kasası tam takır kalmış bir Türkiye vardı."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu, bu borcu ödediklerini, IMF'nin Türkiye'den borç istediğini, ve "veririz" dediklerini anımsattı.
 
O dönemde Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar olduğunu, şimdi ise rezervin 115-120 milyar dolarlara kadar çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "36 milyar dolar ihracatı olan bir Türkiye vardı, ama hamdolsun şimdi o da geçti, 143 milyar dolara yükseldi. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolardı, hamdolsun şimdi bu rakam da 11 bin doların üzerine çıktı. Nereden nereye? Faiz harcamalarıyla halkının ümüğünü sıkan bir yönetim anlayışı vardı, bitti bunlar. Sağlık sistemi çökmüş, eğitim altyapısı zamanın gerisinde kalmış, pasaportunun, parasının değeri olmayan bir ülke vardı." diye konuştu.
 
Vatandaşların, "Allah'ına kurban Tayyip Erdoğan." şeklindeki tezahüratlarına, "Allah'ına kurban Malatya." şeklinde karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya seninle gurur duyuyor." ifadeleri üzerine de "Biz sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Vatandaşına hizmet etmek yerine onunla kavga eden, yasakçılıktan başka bir şey bilmeyen bir devlet vardı. Kızlarının başörtüsüyle uğraşan bir devlet vardı. Onları üniversitenin kapısından geri çeviren bir Türkiye vardı. İşte onlar şimdi 'Hayırcı' oldular 'Hayır' diyorlar, ama ne oldu? Üniversitelerin kapısı açıldı mı? İmam hatipler açıldı mı? İmam hatiplere üniversitelerin yolu açıldı mı? İşte onlar da 'Evetçi', fark bu. Kandil'den talimat geliyor, ne diyor Kandil? 'Hayır diyeceksiniz.' diyor. Öyle mi, duydunuz değil mi? 'Hayır' diyor onlar, hayır. Şimdi Kandil 'Hayır' diyor, Kandil'le beraber 'Hayır' diyenler onlarla aynı değil mi? Çünkü bizim değerler silsilemizde bir kutlu ifade var 'Kişi sevdikleriyle beraberdir.' Biliyorsunuz değil mi? (El mer'u me'a men ehabbe). Dolayısıyla 'Efendim ne alakası var?' Ne demek 'Ne alakası var?' Vakıa bu. Kılavuzu karga olanın... Bir şey demiyorum, onlar bu.
 
Biz diyoruz ki 'Hak tecelli edecek', 16 Nisan'da buna hazır mıyız? Vesayet odaklarının, millete ayar vermeye çalışanların, milletin sırtından para kazanmaya alışmış bir avuç elitin gönlünü hoş tutmaktan başka mahareti olmayan bir sistem vardı. Nereye elinizi atsanız orada büyük bir yıkımla, sorunlar yumağıyla karşılaşıyordunuz. Biz böyle bir ülkeyi devraldık. 14 yıl boyunca hem inançla, cesaretle hepsinden ötesi aşkla çalışarak Türkiye'yi o karanlık günlerinden aydınlığa çıkardık. Bir taraftan Merkez Bankasının kasasını doldururken diğer taraftan devletin borçlarını kapattık."
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İnşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle istikrar ve güveni kalıcı hale getireceğiz." dedi.

Tüfenkci, Belediye Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi her alanda 3-4 kat arttırdığını söyledi.
"Büyük değişimleri büyük liderler yapar" diyen Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de sessiz devrim yaptığını belirtti. Tüfenkci, "Sayın Cumhurbaşkanım, Malatya kendi kaderini AK Parti'nin kaderiyle eşitlemiştir. 2016 yılında ülkemiz her yönde tehditlerle karşı karşıya kalmasına rağmen şükürler olsun ki sizin önderliğinizde almış olduğumuz kararlarla 2017'ye güçlü başladık." dedi.

Ticaret ve istikrarın güven üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
"İnşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle istikrar ve güveni kalıcı hale getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, liderliğinizde AK Parti olarak ilk günden beri ülkemiz için, milletimiz için çalıştık. Hakkın ve halkın rızasını gözeterek çalıştık. 15 Temmuz hain darbe girişimi sizin liderliğinizde tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da dimdik durarak hain alçaklara geçit vermemiştir. 15 Temmuz'a geçit vermeyen Malatya tabii ki ülkemizin istikrar ve geleceği için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne evet diyecektir. Bunun için Malatya olarak gece gündüz çalışmaya, en yüksek oy oranını Malatya'dan çıkarmaya söz veriyoruz."