Dilucu Gümrük Kapısı Yenileniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, modernizasyonuna başlanan Dilucu Sınır Kapısı'nın yıl sonunda, Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın da temmuz sonu itibariyle hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

14 Mart 2014
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, modernizasyonuna başlanan Dilucu Sınır Kapısı'nın yıl sonunda, Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın da temmuz sonu itibariyle hizmete açılmasının planlandığını belirtti.
 
Yazıcı, modernizasyonuna başlanan Dilucu Sınır Kapısı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun olarak tüm gümrük kapılarının teknik donanım bakımından güçlendirildiğini belirterek, gümrük iş ve işlem sürelerini kısaltan ve kolaylaştıran uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi.

"Kolay ticaret, büyük Türkiye" sloganıyla hareket edildiğini ifade eden Yazıcı, hedefin Türkiye'yi ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke haline getirmek olduğunu ifade etti.

Gümrük kapılarının Yap-İşlet-Devret modeliyle yenilendiğine dikkati çeken Bakan Yazıcı, "İnşallah modernizasyonu yapılmayan 8 kapı için de formülasyon ürettik o doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu işlemleri tek kuruş harcamadan yapıyoruz. Bunu anlayamayanlar bizi eleştiriyor" dedi.


 
 

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ancak bazı kesimlerin bunu görmek istemediğini anlatan Yazıcı, "Başbakanımız Japonya Başbakanı ile Marmaray projesini hizmete açtı. Hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bunları müteşebbislerin önünü açarak, engelleri kaldırarak yapıyoruz" diye konuştu.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da gümrük kapılarını en son teknolojiyle yenilenmeye devam edeceğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Bakan Yazıcı'nın gerçekleştirdiği reformlarla iş dünyasının önünü açtığını belirterek, "75 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Yeni Dilucu Gümrük Kapısı, 80 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterecek. Iğdır, bu yatırımı fazlasıyla hak ediyor" dedi.




Iğdır Valisi Davut Haner ise Iğdır'ı "geleceği parlak" bir il olarak nitelendirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kürsüdeki platformda bulunan butona basarak "hayırlı olsun" dilekleriyle temel atma törenini gerçekleştirdi.