Dün Kuzeye, Bugün Güneye

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Türkiye'de son 10 yılda gerçekten çok güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, ''Ne söylediysek onu yaptık. Ama sizin söylediklerinize bakarak planlama yaptık. Size ait kaynakları sıraya koymak suretiyle projeye dönüştürdük. Başbakanımızın öncülüğünde durmadan yola devam ediyoruz'' diye konuştu.

30 Mart 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Türkiye'de son 10 yılda gerçekten çok güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, ''Ne söylediysek onu yaptık. Ama sizin söylediklerinize bakarak planlama yaptık. Size ait kaynakları sıraya koymak suretiyle projeye dönüştürdük. Başbakanımızın öncülüğünde durmadan yola devam ediyoruz'' diye konuştu.
Güney Çevre Yolu'nu yapacaklarını söylediklerini, bir yıl dolmadan temelini attıklarını anlatan Yazıcı, ''Yine Başbakanımız geçen yıl Rize'deki mitingde 40 yıldır Rizelinin konuştuğu, hatta Osmanlı döneminde de konuşulmuş, Ovit Dağı Tünelini yapacağız dedi. Nisan sonu veya Mayıs ayı başında Ovit Dağı Tüneli'nin temelini Başbakanımızla birlikte atacağız. Hedefimiz insanlarımız arasında düşüncesi, mezhebi, etnik kökeni itibariyle ayrım yapmadan, millete ait kaynakları doğru projelendirip onların ve sizin hayatını kolaylaştırmak. Hedef ve ölçü bu'' dedi.
Sadece ulaşımda değil tüm alanlarda insanı merkeze oturtmak suretiyle insanı merkez alarak, her alanda insanın hayatını kolaylaştıracak yatırımları değişim ve dönüşümü projelendirmek sureti ile yollarına devam ettiklerini anlatan Yazıcı, ''En büyük yatırımı eğitim ve sağlığa yaptık. İşte Rize Üniversitesi. Yakında onun ismi değişecek. Ne olacak'' diye sorunca, vatandaşların 'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi' demesi üzerine, ''Siz öyle istediniz, öyle olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde kanunu meclise gelecek. Buna benzer başka uygulamalar da yapıyoruz. Biz geçmişimizi, bu ülkeye hizmet edenleri unutmayız. Zonguldak'ta üniversitenin ismini değiştirip Bülent Ecevit Üniversitesi veriyoruz. Konya'da Necmettin Erbakan olarak değiştiriyoruz. Bu ülkeye hizmet eden insanlara, özellikle büyük eğitim kurumlarına isimleri vererek onlara borcumuzu ifade etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Bakan Yazıcı, tören alanına geldiğinde horan ekibiyle el ele tutuşarak bir süre horan oynadı.
Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Hasan Karal, ÇAYKUR Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile davetliler katıldı.
-Rize’de Spor Salonu Ve Olimpik Yüzme Havuzunun Temel Atma Töreni-
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize Spor Kompleksi alanında yapılan spor salonu ve olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katıldı.
Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, daha önce 8,5 kilometrelik Güney Çevre Yolu'nun temelini attıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Stadyumun yapılması, spor salonu ve yüzme havuzu inşaatı Rize Yatırım AŞ'nin Rize'ye bir hizmeti. Bu çok farklı bir hizmet, yap-işlet-devret modeli ile değil. Ne, al sat modelidir. Çok özgün bir anlaşma var. Bu sadece insanların memleketlerine yaptığı bir yatırım. Önümüzdeki dönemde yeni bir alışveriş merkezi yapılacak ve onun gelirleri de önümüzdeki dönemde Rize'deki yatırımların finansmanına dönüşecek. Rize Yatırım AŞ'nin içerisinde her gruptan dostlarımız var. Rize Yatırım AŞ'de bir de fahri hemşehrimiz var. Sayın Nihat Özdemir var. Rize'nin fahri hemşehrisi'' dedi.
Sporun her yaş grubu için çok önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam kafayı ve vücudu ancak sporla sağlayabiliriz. Kısıtlı yatırımların olduğu Rize'de yeni yatırımlar çok önemli. Stadyum da bu yatırımlardan bir tanesi. Rize'deki yeni stat yapılmamış olsaydı 2013 yılı FİFA U20 maçlarının bir kısmı Rize'de yapılmayacaktı. Uluslararası etkinlik, spor aktivitelerinin yanında bereket getirecektir'' diye konuştu.