Dünya Gümrük Günü Personelimizin Geniş Katılımıyla Kutlandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli Dünya Gümrük Günü'nü geniş katılım ile kutladı.

15 Ocak 2013
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli Dünya Gümrük Günü'nü geniş katılım ile kutladı.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız'ın katıldığı yemekte bir araya gelen Bakanlık personeli liyakat sertifikaları ile başarı ödüllerini aldı.
Dünya Gümrük Günü Kutlama Töreni’nde konuşma yapan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, törene katılan tüm bakanlık personelinin dünya gümrük gününü kutladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kısa sürede önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Metin, "Bakanlığımız geride kalan 1.5 yılı aşkın sürede sizlerle birlikte oluşumunu tamamlamış, hizmet verdiği kesimler tarafından öğrenilmiş, koyduğu hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir." diye konuştu.


Bakan Yardımcısı Metin, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Sayın Bakanımızın hedef olarak belirlediği “En kolay ve en güvenli ticaret” ilkesiyle, büyük adımlar attık. Bakanlık yöneticileriyle yaptığımız toplantılarda Bakanlığımızın gerçekleştirdiği faaliyetleri masaya yatırdık. Ülkemizin, hükümetimizin,   Sayın Başbakanımızın hedef gösterdiği 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine girecek alt yapıyı oluşturmada Bakanlığımızın lokomotif görev üstleneceğine yürekten inanıyorum.”
Bakanlık personelini yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlayan Metin, davetlilerin Dünya Gümrük Günü’nü kutladı.
Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, değişimin ve gelişmenin öneminden bahsetti. Kürselelleşen dünyada rekabet kavramının öne çıktığını belirten Altunyaldız, "İnsanlık üç evreden geçmiştir. Bunlardan birincisi tarım dönemi. Yaklaşık bin yıl gibi uzun bir zaman sürmüştür. Diğeri sanayi devrimi ki; iki yüz yıl sürmüştür. İçinde bulunduğumuz dönem ise bilgi çağıdır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, ürettiği içerik ve tükettiği enerji miktarıyla ölçülüyordu. Bugün bu ölçü sistemleri değişti. Artık ülkeler, ürettiği bilgi ve bilgiyi değere dönüştürebilme gücüyle ölçülüyor. 21. Yüzyıl, ne kadar üretebildiği, ne kadar altın stoğuna sahip olduğu, ne kadar petrol rezervine sahip olduğu bir yüzyıldan, ne kadar bilgi ve değer üretebilen bir yüzyıl olma yolundadır. Bu da inovasyonun değerini ortaya koymaktadır. Artık zenginliğin kaynağı üretilen bilgi ve bu bilginin değere dönüşmedir. Amerikalı Gelecekbilimci James Canton, The Extreme Future isimli kitabında şöyle diyor: İnovasyon, teknoloji ve ekonominin küresel zenginlik ve güç yaratan yepyeni bir aşamasıdır. Önümüzdeki dönemde dünya hasılasının çok önemli bir miktarını inovasyon ekonomisi oluşturacaktır. Nano teknolojilerin hayatımızda daha çok yer alacağını görüyoruz. Yepyeni bir dünyadan, dijital, inovasyon dünyasından bahsediyoruz. Bakanlığımızın çalışmalarına baktığımızda, inovasyon teknoloji paralelinde çalışmalar yapmaktayız. Avrupa birliği ile geçmiş olduğumuz ortak transit rejimiyle, iş dünyamıza yaklaşık 100 Milyon Euro civarında maliyet düşürücü bir etki oluşturduk. Bunu işletim modellerinde inovatif davranışlar kalıbı çerçevesinde gerçekleştirdik. Ayrıca geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması Lansmanı’nda anlattığımız, alt uygulamalarıyla, iş dünyamıza 500 Milyon Euro bir destek sağlamış olduk. Amacımız Uluslararası rekabetçilikte ülkemizin gücünü Bakanlık olarak üstümüze düşen alanda daha çok artırabilmekti. Yaptığımız çalışmalarla tek pencere sistemiyle, yaklaşık 990 Dolar olan bir konteynırın maliyetini 600 dolara çekerek, büyük bir avantaj sağlıyoruz."
 


Müsteşar Altunyaldız"Sayın Bakanımızın önderliğinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, İş dünyasının da burada olması münasebetiyle, sizinle beraber başardık. Biz Bakanlık olarak bununla yetinmeyeceğiz. Yeniliklere her zaman açık olacağız. Bu yenilikleri gerçekleştiren Bakanlık olma hedefimiz doğrultusunda hep beraber emin adımlarla yürüyeceğiz. Değişimin hiçbir zaman kesintisi olmayan bir süreç olduğunu söylüyorum. Bunun planlı ve doğru yönetilmesi lazım. Başarılarımızla öğünmeliyiz. Ancak dünün başarılarıyla övünmek çok doğru bir şey değil. Başarılarımızı standartlaştıracağız, eskitmesini bileceğiz. Mevcudu kutsamamak için, geleceğin ve yeninin peşinde olmamız gerekiyor. Tüm bu duygularla Dünya Gümrük Günümüzü kutluyorum." diye konuşmalarını tamamladı.

Liyakat Sertifikaları Sahiplerini Buldu