Elektronik Genel Kurul Sistemine Ödül

Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince Türkiye’de ilk kez düzenlenen Elektronik Genel Kurul Sistemi(e-GKS) Uygulaması “Financial Sector Technology Awards” yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

19 Nisan 2013



Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince Türkiye’de ilk kez düzenlenen Elektronik Genel Kurul Sistemi(e-GKS) Uygulaması “Financial Sector Technology Awards” yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılma ve oy kullanma olanağı sağlayan "Elektronik Genel Kurul Sistemi"nin (e-GKS), FSTech Dergisince düzenlenen yarışmada, birincilik ödülü kazandığını açıkladı.

Bakan Yazıcı, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) ve Bakanlıkça çıkarılan yönetmelik ve tebliğlerin yenilikçi anlayışla evrensel açılımlar ve teknolojik gelişmelerin hayata geçirilmesini hedeflediğini ifade etti. Bakanlık olarak getirilen yeniliklerin, şirketlere saygınlık kazandıracağını belirten Yazıcı, buna bağlı olarak şirketlerin daha kolay ortak, sermaye ve kredi bulabileceğini, ayrıca daha uzun ömürlü olacağını kaydetti.

Söz konusu düzenlemeler çerçevesinde, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'nin Bakanlıkça yetkilendirilmesiyle Elektronik Genel Kurul Sistemi'nin oluşturulduğuna işaret eden Yazıcı, bu sistemle anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılma, öneride bulunabilme, görüş açıklayıp, oy kullanma olanağı getirildiğini bildirdi.

Bakan Yazıcı, şirketler için getirilen e-GKS'nin, bilişim ve teknoloji çalışmalarına yönelik yayın yapan FSTech Dergisince düzenlenen "FSTech Awards" yarışmasında "Çevrimiçi Hizmetlerin En İyi Kullanımı" kategorisinde birincilik ödülünü kazandığını belirtti.

"Alınan bu ödül, iş dünyamızın ve şirketlerimizin gelişmiş dünya ekonomileri ile bütünleştiğinin en güzel göstergesi" ifadesini kullanan Yazıcı, sistemin ülkenin gelişimine katkıda bulunacağını bildirdi.