Emlakçılık düzenlemesi tartışmaya açıldı

Sektörün temsilcilerinin görüşleri alındıktan sonra yeni bir düzenleme için düğmeye basılacak. Yapılacak değişiklikle bakkal, kasap camından emlakçılık yapılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

06 Eylül 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Emlakçılar Federasyonu heyetini Bakanlık Toplantı Salonunda kabul etti.
 
Federasyon Başkanı Hacı Ali Taylan ile Malatya, Mersin, Ankara, Muğla, Eskişehir, Sakarya, Gaziantep, Trabzon, Konya, Kocaeli ve Denizli Oda Başkanları da ziyarette yer aldı.

Federasyon yönetimi emlak sektörünü yeniden yapılandıracak düzenlemeye ilişkin Bakan Tüfenkci’ye taleplerini ilettiler. Bakan Tüfenkci de Bakanlığın emlak piyasasına ilişkin yapacağı yeni düzenlemenin kamuoyu tartışmaya açıldığını duyurdu.

Tıpkı ikinci el otomobil satışına ilişkin yapılacak düzenleme gibi konut piyasasının düzenlenmesi de tartışmaya açıldı.

Sektörün temsilcilerinin tek tek görüşleri alınacak, o görüşler alındıktan sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yeni bir düzenleme için düğmeye basacak. Yapılacak değişiklikle bakkal, kasap camından emlakçılık yapılmasının önüne geçilmesi planlanıyor. 
 
Bakan Tüfenkci "Temeli atılmadan çatısı kurulamaz. Önce görüşlerinizi alacağız sonra da düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda fiyat belirlemede yetki, aracılıkta yasal statü verilecek" dedi.

Düzenleme ile önüne gelen emlak ofisi açamayacak. Emlakçılığa özel standartlar getirilecek. 

Emlakçılar Fedarasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan düzenleme ile günlük ev kiralamaya da çeki düzen verilmesini istedi.

Bakan Tüfenkci ayrıca konut sektöründe son dönemde seyreden olumlu gelişmelere de değindi. Tüfenkci, "Konut sektöründeki faizlerin aşağı yönlü bir seyir izlediğini görüyoruz. Bu da memnuniyet verici" dedi.