"En Önemli Kara Hudut Kapılarımızdan Bir Tanesi Ağrı'da"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı’da bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, belediye başkanı Hasan Arslan'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

10 Ekim 2013


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı’da bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, belediye başkanı Hasan Arslan'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yap-işlet-devret modeliyle kapıları yenilediklerini belirten Bakan Yazıcı, "Gürbulak Sınır Kapısı bu prosedür içinde ilk defa modernize edilip hizmete sokulmuştur" dedi.
 
En Önemli Kara Hudut Kapılarımızdan Bir Tanesi Ağrı'da
Devleti bireylerin var ettiğinin altını çizen Yazıcı, şunları kaydetti:
"İnsanlar kendisine hizmet etmek, güvenliğini sağlamak üzere devlet dediğimiz organizasyonu barındırır. Bu ölçekle baktığımız zaman hak bireydir. Bu coğrafyanın her karesi birbirinden ayrı güzelliktedir. Yeter ki o güzellikleri keşfedelim daha da güzelleştirmek için imkanlarımızı seferber edelim. Ağrı, tarih ve kültür bakımından harmanlanmış bir şehirdir. Her tarafında insanlık değerlerinin önemli izleri vardır. Bu yönden Ağrı'ya ayrı bir değer veriyoruz. En önemli kara hudut kapılarımızdan bir tanesi Ağrı'da. Yap-işlet-devret modeliyle kapılarımızı yeniliyoruz. Gürbulak sınır kapısı bu prosedür içinde ilk defa modernize edilip hizmete sokulmuştur."

Konuşmaların ardından, otobüs terminalinin açılışını yapan Bakan Yazıcı, Atmaca ailesi tarafından yaptırılacak olan "Hayrettin Atmaca Kız İmam Hatip Lisesi" ve "Katibe Atmaca Kız Öğrenci Yurdu"nun da temelini attı.

Ağrı Şeker Fabrikası'nda öğle yemeği programına katılan Yazıcı, daha sonra Doğubayazıt ilçesine gitti.

Bakan Yazıcı, Ağrı’da Şehirlerarası otobüs Terminali’nin Açılış Töreni’ne Katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Fırat Mahallesi Çevre Yolu’nda Ağrı Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminalinin açılış törenine katıldı.


Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınmasının refahı ölçeğinde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yapılan hizmetlerin medeniyetin göstergesi olduğunu söyledi.

Yol yapımlarının önemine vurgu yapan Yazıcı, "Yol sadece ulaşım aracı değildir. Yol ulaşım aynı zamanda kültürle alışkanlıkların, beşeri ilişkilerin aktarılmasına hizmet sağlayan ünitelerdir. Bugün Türkiye'de yolcu taşımacılığı açısından değerlendirme yaptığımızda yüzde 90 civarında yolcu taşımacılığı karayollarıyla sağlanıyor" diye konuştu.
Hükümetin, yönetim sorumluluğunu milletten aldığı günden itibaren önüne hedefler koyduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bugün itibarıyla dönüp baktığınızda Türkiye'de bölünmüş ağlarla birbirine bağlanmış şehirlerin sayısı 2003'ten önce sadece 6 tanedir. Bugün bu sayı 70 dolaylarındadır" dedi.

Belediyelerin görev bakımı itibarıyla Türkiye'nin kalkınmasına, insanın huzur ve refahının artması noktasında hizmet ünitelerini, imkanları ölçüsünde devreye aldığını anlatan Yazıcı, en son 2010 yılında Ağrı'ya geldiğini ve yapılanlar dikkate alındığında il de bir şehirleşme olduğunu gördüğünü vurguladı.