Genel Müdür Ersoy, TRT 1'in Canlı Yayın Konuğu Oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, TRT 1'de yayınlanan Pazar Ola programının canlı yayın konuğu oldu.

13 Eylül 2013
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, TRT 1'de yayınlanan Pazar Ola programının canlı yayın konuğu oldu.  
 
Tüketicilerin kullandığı banka kredileri, kredi kartı ve banka kart aidatları ile ilgili konularda açıklamalarda bulunan Genel Müdür Ersoy, İzleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. 
 
"Bankalar AVM'lerde Stand Açarak Kredi Kartı Satamayacaklar"
5564 Sayılı Kredi Kartları Kanununa göre bankaların kredi kartı satışu yapamadıklarını hatırlatan Ersoy, tüketicinin kullandığı kredilerin dosya masrafları ile ilgili konuştu. 
 
"Bankalar, Tüketicinin İstemediği Bir Kredi Kartını Tüketiciye Dayatamazlar" 
Tüketicinin talebi olmadan gönderilen kredi kartlarının tüketici tarafından geri iade edilmesi hakkının bulunduğunu ifade eden Ersoy, kredi kartı sözleşmelerinin de açık ve anlaşılır bir dille yazılmış olma şartı olduğunu dile getirdi. Ayrıca Ersoy tüketicinin, kredi başvurularında isteğe bağlı sigortaları yaptırma zorunluluğu olmadığını söyledi.  
 
"Türkiye'de Kullanımda Olan 56 Milyon Kredi Kartı Var"
Ülkemizde kredi kartlarının yaygın olarak kullanıldığını ve çok sayıda kredi olduğunu söyleyen Genel Müdür Ersoy, kredi kartı alırken sözleşmelerin dikkatli bir şekilde okunması gerektiğini söyledi. Ayrıca tüketicinin kredi kartı limitini aylık gelirlerine uygun olarak ayarlamaları gerektiğinin altını çekti.