Göçmen Yakalaması

Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nden Almanya’ya gitmek üzere Ambarlı Gümrük Müdürlüğü denetimi altında bulunan...

16 Haziran 2017
Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nden Almanya’ya gitmek üzere Ambarlı Gümrük Müdürlüğü denetimi altında bulunan UN-RORO liman işletmesine 09.06.2017 günü 23:30 sularında gelen tır aracı liman sahasına geldikten sonra eşyaların bulunduğu dorseyi bırakıp 09.06.2017 günü 23:45 sularında liman sahasından ayrılmış, görevli memurlarca bahse konu eşyaların bulunduğu dorseden şüphelenilmesi üzerine x-ray taramasına sevk edilmiştir.

Yapılan x-ray taramasında söz konusu dorse içerisinde insan suretleri görülmesi üzerine Müdürlüğümüz personeli, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü personeli ve UN-RORO yetkililerinden oluşturulan bir heyetle konteynere takılı olan güvenlik mührünün sağlamlığı görülerek fek edilmiş, dorsenin kapakları açıldığında ilk sıradaki yüzey temizleyici cinsi eşyaların bulunduğu koliler indirildiğinde  dorse içerisinde üzerlerinde herhangi bir açık kimlik ve iletişim bilgileri bulunmayan ancak beyanlarına göre Suriye uyruklu olan 5 kadın 3 çocuk 17 erkek olmak üzere toplam 25 şahıs yakalanmıştır.

Yapılan kontroller neticesinde şahıslardan 5 tanesinin Irak uyruklu olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Bu şahıslardan 1 bayan ve 2 cocuk İstanbul Silivri Göç idaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiş 2 erkek ise teslim edilememiş halen Müdürlüğümüzde bekletilmekte olup, teslim için İstanbul Kumkapı İl Göç İdaresinden haber beklenilmektedir. Geriye kalan 20 şahıs ise İstanbul Kumkapı İl Göç İdaresine teslim edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmıştır.