Gümrük Ekiplerince 5 Milyon Liralık Akaryakıt Kaçakçılığı Ortaya Çıkarıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bursa Gümrük Muhafaza ekipleri Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaptıkları denetimde 5 milyon liralık akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı.

27 Mart 2014


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bursa Gümrük Muhafaza ekipleri Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaptıkları denetimde 5 milyon liralık akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardı.

Bursa Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Susurluk'taki bir istasyonda yapılan incelemede, istasyondaki pompaların otomasyon ara biriminden yazarkasaya giden kablolarına ekleme yapıldığı ve pompaların herhangi bir plaka bilgisi girilmeksizin akaryakıt verebildiği belirlendi. İstasyonun otomasyon sistemi üzerinde görülen satış miktarları ile yazarkasa üzerinden alınan satış miktarları arasında fark olduğunun tespit edilmesi üzerine yapılan detaylı aramada,  istasyona ait marketin içerisinde bulunan dolaplarda kaçak akaryakıt satış mekanizmasını aktif hale getiren ve 
mali sisteme girilmeksizin akaryakıt satılmasına olanak sağlayan 3 adet uzaktan kumanda ele geçirildi.

Evraklar ve otomasyon sistemi üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, akaryakıt istasyonunun manipülasyona açık düzenek  kullanarak yaptığı ve pompa satışlarının gösterilmediği satışların piyasa değeri 5 milyon lira olarak belirlendi.

1 milyon 450 bin litre kaydı olmayan kaçak akaryakıt sattığı belirlenen istasyon geçici olarak mühürlenerek kapatıldı. Operasyonla ilgili olarak 6 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.