"Gümrük İşlemleri Normal Akışı İçinde Devam Ediyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından sınır kapısının açıldığını belirterek, "Şuanda gümrük işlemleri normal akışı içinde devam ediyor" dedi.

15 Mayıs 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından sınır kapısının açıldığını belirterek, "Şuanda gümrük işlemleri normal akışı içinde devam ediyor" dedi.
 

 
Faillerin bir kısmının yakalanmasının ardından Reyhanlı'daki sınır kapısının açıldığını ifade eden Yazıcı, şuanda gümrük işlemlerinin normal akışı içinde devam ettiğini bildirdi.

Yazıcı, Suriye ile Türkiye arasındaki Yayladağı, Cilvegözü, Öncüpınar, Karkamış sınır kapılarının açık, Akçakale Sınır Kapısı'nın ise kapalı olduğunu belirtti.
Sınır kapılarında güvenlik zafiyeti olduğu iddialarına ilişkin olarak da Yazıcı, güvenlik zafiyetinin sınır kapısıyla ilgisinin olmadığını, Bakanlıklarının görevinin gümrüklerin denetimi olduğunu ve söz konusu olayın Bakanlığının görevi dışında kaldığını kaydetti.
Bakan Yazıcı, daha sonra Şeyh İzettin Türbesi'nin açılışına katıldı.