Gümrük Muhafaza Ekipleri Akçakale’de Bir Tırın Deposunda Yüzlerce Cep Telefonu Ele Geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Akçakale Gümrük Kapısında şüpheli görülerek kontrol edilen bir tırın deposunda toplam 414 adet cep telefonu ele geçirildi.

07 Ekim 2020

Gümrük Muhafaza ekiplerince elektronik eşya kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında yapılan risk analizi sonucunda, Suriye’den Akçakale Gümrük Kapısına gelen Türk plakalı bir tır riskli olarak değerlendirildi. X-ray tarama cihazına sevk edilen tırın yakıt depolarından birinde şüpheli yoğunluğa rastlandı.
 
Bunun üzerine x-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk tespit edilen depo açılarak arandı. Deponun içerisinde herhangi bir sıvı bulunmadığı, bunun yerine deponun tamamının  vergileri ödenmeksin yasa dışı yollardan Türkiye’ye sokulmak istenen son teknoloji ürünü cep telefonları ile dolu olduğu anlaşıldı. Depoda saklanan cep telefonları bulundukları bölgeden çıkarılarak sayıldı ve muhtelif marka ve modelde toplam 414 adet cep telefonu ele geçirildi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu vergileri ödenmeksizin Türkiye’ye sokulmasına engel olunan cep telefonlarının piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 345 bin lira olduğu belirlendi. 
 
Kaçak eşyanın naklinde kullanılan araca el konulurken konuya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.