Gümrük Muhafaza Ekipleri İstanbul’da Mikrodalga Fırında Uyuşturucu, Depoda Elektronik Sigara ve Aksamı Yakaladı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da farklı adreslerde gerçekleştirilen ilk operasyonda mikrodalga fırın içerisine gizlenmiş 5 kilo eroin, ikinci operasyonda ise bir depoda yaklaşık 10 bin adet elektronik sigara ve aksamı ele geçirildi.

10 Mayıs 2021

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da farklı adreslerde gerçekleştirilen ilk operasyonda mikrodalga fırın içerisine gizlenmiş 5 kilo eroin, ikinci operasyonda ise bir depoda yaklaşık 10 bin adet elektronik sigara ve aksamı ele geçirildi.
 

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunun başlangıç noktasını Habur Gümrük Kapısındaki bir diğer operasyon oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde Habur’daki Gümrük Muhafaza ekiplerince şüpheli görülerek aranan bir otobüste bulunan plazma tv içerisine gizlenmiş 5 kilo eroin yakalanmıştı. Bu yakalama sonrasında elde edilen bilgi ve belgeler incelendi ve başka bir parti uyuşturucunun da İstanbul’a gönderilmiş olabileceği belirlendi.
 
Bunun üzerine bilgi ve belgeler İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce paylaşıldı. İstanbul’da yapılan araştırmada şüpheli adres saptanarak operasyon için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Narkotik dedektör köpeklerin de dahil edildiği operasyonda belirlenen adreste yapılan aramada bir mikrodalga ekiplerin dikkatini çekti.
 
Narkotik dedektör köpeğin de tepki verdiği fırınının bazı parçaları sökülerek açıldı. Fırının yan duvarlarının bulunduğu bölmeye birkaç paket gizlendiği tespit edildi. Bu paketlerin içerisindeki toz maddenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan kontrolünde eroin olduğu belirlendi. Operasyonda neticesinde 5 kilo eroin ele geçirildi.
 
-10 bin adet elektronik sigara ve aksamı ele geçirildi 

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği bir diğer operasyonda ise bu defa hedefte elektronik sigara kaçakçıları vardı. Kentte bir adresin depo olarak kullanıldığı, bu adreste çok sayıda elektronik sigara ve aksamı saklandığına ilişkin ihbar alan Gümrük Muhafaza ekipleri, söz konusu adresi gözetim altına aldı.
 
İhbarı doğrular nitelikte bilgi ve bulgulara erişilmesi üzerine operasyon kararı alındı. Yapılan operasyonda aranan adreste elektronik sigara cihazları, bu cihazlara ait yedek parçalar ve çok sayıda elektronik sigara tütünü olmak üzere yaklaşık 10 bin adet ürün ele geçirildi.
 
İki operasyon sonucunda ele geçirilen uyuşturucu ve ticari eşyanın piyasa değerinin 3 milyon lira olduğu belirlendi. Sorumlular hakkında yürütülen adli soruşturmaya devam ediliyor.