Gümrük Muhafaza Ekiplerince Kapıkule'de 14 milyon 750 bin makaron ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda 2 milyon lira değerinde toplam 14 milyon 750 bin adet makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi.

15 Ocak 2020

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce edinilen yüklü miktarda makaronun yurda sokulacağına ilişkin bilgi,  Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne iletildi. Söz konusu istihbarat bilgisi üzerinde çalışan ekiplerce bahse konu şüpheli sevkiyatın gerçekleştirileceği sınır kapısı ve kaçak eşyayı taşıyan 2 tır aracı tespit edildi. İletilen bilgiler üzerine araçların Türkiye’ye giriş yapacağı Kapıkule Gümrük kapısında, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce önlem alındı. 
 
Makaronu taşıyan tırların gümrük kapısına gelmesinin ardından, araçlar takip altına alındı ve x-ray taramasına sevk edildi. X-ray taramasında araçlarda şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine araçlar, arama hangarına yönlendirildi. Burada gerçekleştirilen kontrollerde araçların branda halatlarının kesildiği ve bu durumun fark edilmemesi için vida ile tutturulduğu anlaşıldı. Yapılan aramada araçların yasal yükünün içerisinde bulunduğu beyaz renkli çuvalların yanı sıra toplam 1475 koli içerisinde 14 milyon 750 bin adet makaron ile 120 adet sigara sarma makinesi bulunduğu tespit edildi.
 
Ele geçirilen 14 milyon 750 bin adet makaron ve 120 sigara sarma makinesinin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon Türk lirası olduğu belirlendi.
 
Konuya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.