Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırklareli'nde Oda ve Borsa Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırklareli Ticaret Borsası Salonu'nda, Ticaret Odası ve borsa yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte iki günlük yoğun bir program için Trakya'da bulunan Bakan Yazıcı, Kırklaleri Ticaret Borsası'nda bir konuşma yaptı.

12 Ekim 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,  Kırklareli Ticaret Borsası Salonu'nda, Ticaret Odası ve borsa yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte iki günlük yoğun bir program için Trakya'da bulunan Bakan Yazıcı, Kırklaleri Ticaret Borsası'nda bir konuşma yaptı.

Bakan Hayati Yazıcı, "Bütçe yapma konusunda Türkiye'nin hiçbir sorunu yok. En büyük kaynağı sağlığa ve eğitime ayırıyoruz. Esas olan insandır, insanı esas alıyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Yazıcı, tüm düzenlemelerinin ekseninde insanın yer aldığını söyledi.

Eğitimin, en kıymetli hazine ve en büyük güç olduğunu belirten Yazıcı, "Esas olan teknolojiyi kullanmak değil, teknolojiyi üretmektir. Bu anlamda üniversitelerimiz sadece bilgi aktaran yerler değil, bilgi üreten ve bilgi üretmenin yollarını öğreten müesseselerdir. Onun için her ilde üniversiteler kurduk" diye konuştu.

Her ülkenin bütçesinin önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Siz kasanızdaki paranın hesabını bilmezseniz, bütçenin taşıyamayacağı yatırımlara girerseniz, çok fazla borçlanırsanız, sonuçta iflas edersiniz. Onun için bütçe önemli. Bütçe yapma konusunda Türkiye'nin hiçbir sorunu yok. En büyük kaynağı sağlığa ve eğitime ayırıyoruz. Esas olan insandır. Sağlığa ve eğitime önem veriyoruz. Tüm illerimizde üniversiteler kurduk. Bu üniversiteleri kurarken eleştirenler olmuş. Mesela Erzurum'da Atatürk Üniversitesi 1957'de kurulmuş. Rahmetli Menderes'in iktidar olduğu dönemde. O zaman da eleştiriler olmuş. 'Erzurum'a üniversite mi olur?' diye. Ama ısrarla, inatla Atatürk Üniversitesi'nin kurulması sağlanmış. Düşünün şimdi Erzurum Atatürk Üniversitesi olmasaydı, siz Erzurum'u düşünün. 'Hastaneleri birleştireceğiz' dediğimizde kıyameti kopardılar. 'Olmaz, hastaneler bizim' dediler. Ya niye sizin? Toplumsal mantıkla baktığınız zaman özel mülkiyet konusu olmayan varlıkların tamamının sahibi millettir. Hepsini birleştirdik. Bunları çoğaltmak mümkün. Düzenlemelerimizi, çalışmalarımızı, hedef kitlesini hep gözeterek yolumuza devam ediyoruz. İş dünyası ile düzenleme varsa iş dünyasındaki kişilerle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Sorunları sürüncemede bırakmıyoruz."

Tarım alanının çok stratejik bir alan olduğuna işaret eden Yazıcı, hükümetin bu yüzden tarıma destek sağladığını ve Türkiye'nin bu potansiyellerini artırması gerektiğini vurguladı.

- "Kırklareli'nin partimizin siyasi hayatında çok önemli bir yeri var"

Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Pınarhisar cezaevinde tutuklu bulunduğunu anımsatarak, Kırklareli'ye çok gelip gittiğini belirtti.

Bir şiir okuduğu için, 1999'da Erdoğan'ın tutuklandığını ifade eden Yazıcı, "Güvenli bir cezaevi arıyorduk. Pınarhisar cezaevini bulduk. Pınarhisar cezaevinin konumunu çok beğendik. 26 Mart 1999'da büyük kalabalıkla Pınarhisar'a geldik. O günden bu güne bu bölgenin, Kırklareli'nin tanıtılmasına katkı sağladık. O vesileyle Kırklareli ve Pınarhisar gündeme geldi" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı ve Müezzinoğlu daha sonra esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir esnaf, Bakan Yazıcı'ya, "Aman Bakanım size nazar değmesin, şu nazar boncuğunu ceketinize asalım" diyerek, nazar boncuğu hediye etti.




- Dereköy Gümrük Kapısı'nda inceleme

Ardından Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Yazıcı ve Müezzinoğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'dan bilgi aldı.

Yazıcı ve Müezzinoğlu, sınır kapısındaki incelemelerinden sonra Bulgaristan'ın Malkotırnova beldesine ziyarette bulundu. Bakanlar, burada çocuklara Sağlık Bakanlığı tişörtü ile Fenerbahçe forması hediye etti. Bakan Yazıcı'ya Müezzinoğlu'nun yanısıra Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas eşlik etti.