Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Kurban Bayramı Mesajı

Bu mübarek bayramın, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirmesini; yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyor; milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.

14 Ekim 2013

Milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban Bayramı, gerek muhteviyatı, gerekse manevi anlamı hasebiyle büyük önem arz etmektedir. En zor günlerimizde dayanışma içinde birbirine yardımcı olmayı görev olarak bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem olarak kabul eden bir toplumuz. Millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu bayram günlerinde; dayanışmanın, bir olmanın birlik olmanın coşkusunu bayram sevinciyle birleştireceğimize tüm kalbimle inanıyorum.

Ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz sürecin dayanışma ve hoşgörü ile aşılacağının bilincinde olarak tüm halkımızdan aynı hassasiyeti beklemekteyiz. İlerleyen günlerde demokratikleşme paketi çerçevesinde yapılan düzenlemeler, milletimizin birlik ve bütünlüğünün pekişmesine katkıda bulunacaktır. Daha demokratik bir ülkede, her günü bayram gibi yaşayacağımızı ümit ediyorum.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Kurban Bayramı öncesinde başlattığımız çalışmalarımızı bayram boyunca da sürdüreceğiz. Kurban Bayramı’nda artan talep doğrultusunda halkımızın sağlığı için tüm gümrük kapılarında sıkı denetimler ile ülkemize kaçak ya da hijyen koşullarını taşımayan canlı hayvan ve kırmızı et girişlerini önlemek üzere gerekli tüm tedbirleri aldık. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle gümrük işlemlerinin aksamadan ve hızlı biçimde yürütülmesi için hudut kapılarımızda gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu vesileyle Bayramda fedakârca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum.

Toplumsal hoşgörünün ve dayanışmanın güçlendiği, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da sağlamlaştığı nice bayramlara milletçe birlik ve huzur içinde kavuşmayı Cenab-ı Mevla’dan diliyorum. Bu mübarek bayramın, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirmesini; yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyor; milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.


                                                                                                                                                     Hayati Yazıcı
                                                                                                                                            Gümrük ve Ticaret Bakanı