Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Ahilik Haftası Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Ahilik Haftası Mesajı

22 Eylül 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 22-28 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Bakan Canikli'nin Ahilik Haftası'na ilişkin mesajı şöyle:
 
27. Ahilik Haftası Kutlamalarının ülkemiz, milletimiz ve bilhassa esnaf kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 12. Yüzyılda Ahi Evran-ı Veli’nin önderliğinde şekillenmiş olan Ahilik Kültürünün, Ahilik Kurallarının bir miras olarak günümüze dek ulaşıyor olmasının sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bu hafta vesilesi ile yüz yıllardır süre gelen ve tüketici haklarının, ticari ahlak kurallarının, çekirdek ticari yapımızın oluşmasını sağlayan Ahilik değerlerinin yeniden farkına varmalı ve onlara sımsıkı sarılmalıyız. Böylece müşterisiyle, komşusuyla, çevresiyle ve rakipleri ile barış içerisinde çalışan esnaf ve sanatkâr camiamız; sarsılmaz değerlerini koruyarak geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da ticaret hayatımızın vazgeçilmez yapı taşları olmaya devam edecektir.
Dileğimiz; Ahiliğin temel değerlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın, milli birlik ve beraberliğin, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün, iş birliği ile çalışmanın bu hafta vesilesi ile, tüm Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımızın da katılımlarıyla hatırlanarak tazelenmesi ve tüm yıla yayılarak devam etmesidir.

Anadolu Ahiliğinin kurucusu; “Elini, sofranı, kapını açık; gözünü, dilini, belini bağlı tut” diyen gönül adamı Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere, tüm ahileri ve ustaları rahmet ve şükranla anıyor, bu yola emeği geçen herkese, özellikle esnaf ve sanatkârlarımıza sağlık, mutluluk ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Milletimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyor; Ahiliğin insan-ı kâmile ulaştıran değerlerinin tüm milletimize ve insanlığa güzellikler getirmesini, diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
         Nurettin Canikli
  Gümrük ve Ticaret Bakanı