Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Kurban Bayramı Mesajı

Dayanışmanın ve paylaşmanın güzelliklerini yaşadığımız; manevi bakımdan zenginleştiğimiz; dostluk, muhabbet ve hoşgörüyle bir arada olmanın mutluluğunu hissettiğimiz bir bayrama daha kavuşmanın milletçe sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

03 Ekim 2014
 
     Dayanışmanın ve paylaşmanın güzelliklerini yaşadığımız; manevi bakımdan zenginleştiğimiz; dostluk, muhabbet ve hoşgörüyle bir arada olmanın mutluluğunu hissettiğimiz bir bayrama daha kavuşmanın milletçe sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.
     Bizim kültürümüzde bayramlar; dayanışmanın ve paylaşarak çoğalmanın ortak bir bilince dönüştüğü; her türlü sorunun birlik, beraberlik ve azimle üstesinden gelinebileceği inancının pekiştiği; hoşgörünün egemen olduğu; umudun dalga dalga yayıldığı manevi iklimlerdir.
     Bayramlar aynı zamanda, geleneklerimizi canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak, dargınlıkları unutup sevgiyle kucaklaşmak, dostlukları tazelemek, kalp kazanmak, akrabalık ve dostluk bağlarını güçlendirmek için de çok iyi bir fırsattır.
     İnanıyorum ki, fakirin, yaşlının, öksüz ve yetimin yüzünü güldürüp gönlünü almayı yücelten milletimiz; bayramın ruhuna uygun biçimde onları bu bayram da unutmayacaktır.
     Bizler, bayramların ruhunu, bayramların vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş; doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine kardeş gören, kaynaştıran bir medeniyetin mirasçısıyız.
     Mensubu olduğumuz köklü medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, o mazlumların yardımına koşmayı esas almıştır. Bugün de başta sınırımızın hemen öte tarafındaki kardeşlerimiz olmak üzere, İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz.
     Bayramlar bereketi ve bolluğuyla, paylaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı müstesna günlerdir. Bu vesileyle bayram bereketinin ve coşkusunun esnaf ve sanatkarlarımız ile iş dünyamız için kalıcı olmasını diliyor,
     Aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor,
     Bayramın ülkemize ve dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.
 
                                                                                     NURETTİN CANİKLİ
                                                                            GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI