Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kayseri’de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gitti.

28 Şubat 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gitti.

Yazıcı, Kayseri Valiliği'ne gelişinde, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı  Ömer Dengiz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.
 
Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Yazıcı, daha sonra, Vali Düzgün'den kent hakkında bilgi aldı. 
 

 
Valilik ziyaretinin ardından Erciyes Dağı Kayak Tesisi Projesi'ni incelemek için tesise giden Hayati Yazıcı, yapılacak tesisin Kayseri'ye yakışır bir proje olduğunu ve büyük değer  katacağını söyledi. Yazıcı, tesis gezisinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

 

 


Yazıcı, valilik ziyareti çıkışında  gazetecilerin gündeme ilişkin soruları üzerine, “Türkiye'nin hiç hak etmediği süreçleri yaşadığını belirterek, "Türkiye hiç görmediği, tahmin etmediği durumlarla karşılaşıyor. Bunların bedeli Türkiye'ye. Her kim sebep olursa, kim icra ediyorsa, bunun failleri, yaptıklarını, hedeflerini, kime yaradığını kimin heybesine katkı sağladığını çok iyi hesap etmeleri gerekir" dedi. 
 
"Bizim milletimiz feraset sahibidir, basiretlidir, olup bitenleri çok iyi değerlendirir ve sonuçta ülkemizin çıkarı doğrultusunda tavrını, demokratik yöntemlerle belli eder" diyen Yazıcı, şöyle devam etti:
 
"Bu bakımdan önümüzde önemli bir seçim var. Elbette ki milletimiz olup bitenleri tartarak, ölçerek, biçerek, hem Türkiye'yi hem gelecek nesilleri düşünerek ve Türkiye'nin büyük devlet olgusundan hareketle, bulunduğu coğrafyadaki etkin pozisyonuna daha da güç katma ölçeği doğrultusunda bunu takdir edecektir. Detaylara girmeyim ama kuralların ihlal edildiği, kişisel hakların çiğnendiği, hele hele bu yapılanları tasnif ettiğinizde, sözü geçen kişilerin kul hakkı konusunda daha hassas olmaları gerekliyken, bu beklenti herkeste hakimken, kul hakkını gözetmeden bugün ki demokratik kriterlere göre insan hakları dediğimiz ve Allah'ın kutsal kitabında kul hakkı olarak tanımladığı ve 'Kul hakkıyla gelmeyin, kul hakkı hariç her şeyi affederim ama kul hakkını affetmem' diye tanımladığı alanları da ihlal edici boyutta bir çerçeve içeren eylem biçimlerinin hedeflere yönelik yöntemleri pervasızca hak hukuk gözetmeden, kul hakkını dikkate almadan icra ediyor olmasını ibretle izliyoruz. Elbette ki bunların hukuk dilinde, hukuk düzeninde hesabı vardır, hesabı sorulur ve inanıyoruz ki Allah da bunun hesabını soracaktır."