Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de

Bakan Yazıcı, Hemşin ilçesinde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra Belediye Başkanı Halim Bekar'ı makamında ziyaret eden Yazıcı, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

26 Mart 2012

Bakan Yazıcı, Hemşin ilçesinde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra Belediye Başkanı Halim Bekar'ı makamında ziyaret eden Yazıcı, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yazıcı, Hemşin'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'de, bir şehrin bütününü kapsayan en özgün projelerden biri olduğunu belirterek, "Proje ile şehir yeşilin ve baraj gölünün bütünleştiği, binaların Rize mimarisine uygun projelendirildiği mükemmel bir yer olacak. Bunu gören herkes 'burada bir yer alsam' der. Projede son aşamaya gelinmiş" dedi.
Hemşin'de HES yatırımı yapan firmanın kentsel dönüşüm projesi ile bağlantısı olduğunu ifade eden Yazıcı, "HES santrali gölet şeklinde yapılıyor. Baraj ile yapılar bütünleştiği zaman güzelliğine bakan her insan iç huzuru bulacak. Bunu başarmakta kararlıyız. TOKİ ve belediye hızlı bir şekilde süreci takip ediyor. Burada mülkiyet hakkı olan hemşehrilerimin daha toleranslı davranmaları hem kendi hem de şehrimizin yararına olur" diye konuştu.
Çayeli, Hemşin ve Çayeli ilçeleri arasında yapılması planlanan karayolu hakkında da bilgi alan Yazıcı, daha sonra ilçede yapılan okul binalarında incelemelerde bulundu.
Bakan Yazıcı, Çamlıhemşin ilçesinde, Hükümet Konağı önünde Topluca köylülerinin kurduğu 40 yaş üstü halk oyunları ekibinin manili ve horonlu gösterisiyle karşılandı. Ekiple birlikte horon oynayan Bakan Yazıcı'ya, Topluca köyü muhtarı Yusuf Çiçenoğlu, köylerinin Büyükyayla Yaylası'na yol yapılması konusunda yardımlarını beklediğini söyledi.
Bakan Yazıcı, yol sorununu en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ifade etti.
Bu arada bir vatandaşın Bakan Yazıcı'ya "Çaykur Rizespor'u da Süper Lige çıkarın bakanım" şeklindeki sözlerini, Yazıcı'nın "Bizde şike yok" şeklinde cevaplaması ise gülüşmelere neden oldu. Bakan Yazıcı, daha sonra ilçede yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Topluca köyü sakinlerinden Hasan Kesti'nin Bakan Yazıcı'ya hitaben yazdığı ve ziyaret sırasında okuduğu maninin sözleri ise şöyle:
"Hoşgeldiniz bakanım/ sana feda canımız/ Çamlıhemşin'i gördünüz/ kayalık her yanımız/ AK Parti'ye oyumuz/ iyi değil halimiz/ yoktur yayla yolumuz/ bize vardı sözünüz/ kesinleşmedi henüz/ para etmez çayımız/ bozuktur moralimiz/ bahçeye mısır ektik/ onu da yedi domuz."
Ardından Pazar ilçesinde de incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı'ya Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu ve diğer yetkililer eşlik etti.