Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitimde Çıtayı Yükseltmeye Devam Ediyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitimde Çıtayı Yükseltmeye Devam Ediyor

25 Ocak 2016
 
Bakanlığımız Eğitim Dairesi Başkanlığında, işitme engelli vatandaşlarımızla kurulacak iletişimin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla merkez ve taşra birimlerinde görev yapan personele Temel Düzey İşaret Dili Eğitimi verildi.

 
TRT Avaz Ana Haber Bülteni’nde de yer verilen Temel Düzey İşaret Dili Eğitimine 3 grupta toplam 130 personel katıldı. Söz konusu eğitim, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunda görevli Spiker Bahar KOBAL tarafından verildi.

TRT Avaz mikrofonlarına konuşan Daire Başkanı Selim Erincik; ülkemizde sayıları üç milyona yaklaşan işitme engelli vatandaşımızın bulunduğunun altını çizerek, bu eğitimlerle işitme engelli vatandaşlarımızın Bakanlığımızın sunduğu hizmetlerden daha etkin faydalanabilmelerini ve kendilerini daha kolay ifade edebilmelerini amaçladıklarını söyledi. Daire Başkanı Erincik, düzenlenen bu eğitimin ardından, eğitimin devam etmesi yönünde personelden yoğun talep geldiğini ifade ederek, eğitimin katılımcı personele işitme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları bire bir görme ve deneyimleme fırsatı sunduğunu belirtti.

TRT Spikeri Bahar Kobal ise, Türk İşaret Dili Eğitimlerinin, gönüllülük esasına dayanan ve farkındalığı artıran bir dil eğitimi olduğunu belirterek, böyle bir eğitime programlarında yer verdikleri için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na teşekkür etti.