Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 4 kilo 782 gram altın ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda iki farklı TIR’da yaptıkları aramada, yurtdışına kaçırılmaya çalışılan tam 4 kilo 782 gram altın ele geçirdi.

16 Haziran 2017
 Yürütülen istihbarî çalışmalar neticesinde iki farklı TIR’a gizlenerek yurtdışına altın kaçırılacağı bilgisine ulaşan Gümrük Muhafaza Ekipleri şüpheli araçları elektronik sistem üzerinden takibe aldı.

Saat 01.30 sularında, A.Ş. idaresindeki plastik sandalye yüklü TIR’ın Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gelmesi üzerine sistem uyarı verdi ve araç derhal x-ray taramasına yönlendirildi. Tarama sonucu temizdi, ancak araç kontrol edildiği esnada tedirgin tavırları ile dikkat çeken sürücünün üst aramasında, şahsın vücuduna koli bandıyla sarılı toplam 10 adet naylon poşet içerisinde 2 kilo işlenmiş altın ele geçirildi.
 
Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda gerçekleştirilen bir diğer operasyonda, saat 22:05’te Türkiye’den Almanya’ya gitmek üzere Hamzabeyli Gümrük Sahasına gelen O.T. idaresindeki oto parça yüklü olan TIR’da yapılan arama sonucunda, şoför kabininin yan dolabına, yatak altına ve radyo aksamının içerisine gizlenmiş toplam yedi kutu içerisinde 2 kilo 782 gram altın ziynet eşyası ele geçirildi.
 
Söz konusu iki operasyon sonucunda TIR sürücüleri gözaltına alınarak Başsavcılık Makamına sevk edildi ve kaçak eşya taşımasında kullanılan araçlar ile altınlara Gümrük Muhafaza Ekiplerince el konuldu. Beyan harici ele geçirilen 4 kilo altın ve ziynet eşyasının piyasa değeri ise toplam 660 bin TL.