Hayati Yazıcı'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünü kutlarken, bu zaferin bugünün Türkiye’sine ve dünyasına verdiği mesajları doğru anlamak ve anlatmak en önemli sorumluluğumuzdur.

17 Mart 2013

18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünü kutlarken, bu zaferin bugünün Türkiye’sine ve dünyasına verdiği mesajları doğru anlamak ve anlatmak en önemli sorumluluğumuzdur.

Çanakkale; milletimizin ortak inancının zaferidir.
Çanakkale; her çeşit maddi yokluğa rağmen, ne olursa olsun bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğimizin dünyaya ilanıdır.

Çanakkale Zaferi; Yemen’den Edirne’ye, Kudüs’ten Elazığ’a, tüm ecdadımızın ortak değerler etrafında kenetlenmesinin, sarsılmaz azminin ve vatan sevgisinin emsalsiz örneğidir.

Ve Çanakkale bugün, 72 milleti buluşturan barışın, kardeşliğin sembolüdür.
Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, altında yatan binlerce şehidimizin bizlere emanetidir. Yüce milletimiz en çetin zorlukları, birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşmıştır. En güzel zaferleri yine bu kardeşlik ruhuyla kazanmıştır.

16-17 yaşındaki bir Diyarbakırlıyla İzmirliyi; Sivaslıyla Edirneliyi buluşturan; yan yana şehit düşüren bu kardeşlik ruhumuzdur, vatana olan sevdamızdır. Şehitliklerde koyun koyuna yatan Diyarbakırlıyla Konyalı, bugün de yarın da bir ve beraber olacaktır. O cansız bedenler biz canlı bedenlere hep aynı mesajı vermektedir: “Biz omuz omuza mücadele ettik. Birlikte şehit olduk." Bu mirası dünya durdukça bu topraklarda herkes yaşatacaktır. Şehitlerimizin aziz hatırası her zaman istiklalimizin, bağımsızlığımızın, onurumuzun güvencesidir. Dün topla, tüfekle yaptığımız mücadeleyi; bugün çok çalışarak, üreterek, ülkemiz için elimizi taşın altına koyarak devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Bu ülke için canlarını feda etmiş milyonlarca şehidimize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.

Şunu herkes bilmelidir ki; Türkiye’nin geleceğe doğru hızlı ve güçlü yürüyüşünü, hiçbir düşmanca gayret kesintiye uğratamayacak, bu milleti hiçbir hain plan yolundan döndüremeyecektir.

Biz, bu topraklarda bin yılı aşkın süredir kardeşlik hukukuyla yaşamış ve bu coğrafya için olduğu kadar, tüm dünya için de barış ve kardeşliği öncelemiş bir milletiz.
Tüm Türkiye dün olduğu gibi bugün de “bir ve beraberiz”.

Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümünde bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhunun önümüzdeki süreçte ülkemize yol gösterici olacağına inanıyor; aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.