İslamabad'da "Pakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu" Düzenlendi

İslamabad’da gerçekleştirilen foruma, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Pakistan Ticaret Bakanı Seyid Navid Kamar, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak ile Türk ve Pakistanlı iş insanları katıldı.

12 Ağustos 2022

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da "Pakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi

Bakan Muş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan'ın derin tarihi bağlara sahip olduğunu, bunun iki ülke arasındaki ortaklığı kolaylaştırdığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Türkiye'yi ziyaretinin ikili ilişkileri olumlu etkilediğini ifade eden Muş, bu kapsamda Mal Ticareti Anlaşması’nın imzalandığını ve Ortak Görev Gücü’nün kurulduğunu anımsattı.

Muş, Türkiye’nin dış ticaretinin tarihsel coğrafi dağılımı göz önüne alındığında Avrupa’nın en büyük paya sahip olduğunu, dünya nüfusunun yüzde 60’ına ev sahipliği yapan Asya-Pasifik bölgesiyle de ticari ilişkileri geliştirmeye odaklandıklarını aktardı.

Bu bağlamda bölgedeki diğer ülkelere nüfuz etmek için karşılıklı ticaret ve bölgesel merkez olarak Pakistan'ın en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Muş, iş insanlarından sadece Pakistan’a ihracat yapmalarını değil, burada değer oluşturarak Asya’daki ülkelere yatırım ve ihracat yapmalarını beklediklerini söyledi.

Bakan Muş, mevcut durumda Türkiye’nin Pakistan’daki yatırımının 1 milyar doların üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, Türk yatırımlarının Pakistan ekonomisine katkısından memnuniyet duyduklarını kaydetti.