İstanbul'da bin 635 litre sahte içki ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 1938 şişe içerisinde, 1.635 litre sahte içki ele geçirildi.

25 Aralık 2020

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 1938 şişe içerisinde, 1.635 litre sahte içki ele geçirildi.
 
Halk sağlığını tehdit eden sahte içkiyi yasadışı yollarla üreten, şişeleyen ve satmak suretiyle haksız kazanç elde etmek isteyen bir şebeke, Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı.
 
Duyarlı bir vatandaş tarafından ALO 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına iletilen ihbar niteliğindeki bilgi, Gümrük Muhafaza ekiplerince tüm yönleri ile araştırıldı. Söz konusu ihbarda bahsedilen iş yerleri tespit edilerek operasyona başlandı.
 
Gerçekleştirilen ilk operasyonda şüpheli adrese giden İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı ekipler, depo olarak kullanılan iş yerinde satışa hazır vaziyette 1110 litre sahte alkollü içki ele geçirdi.
 
Söz konusu operasyonun hemen ertesinde Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da 3 farklı adreste daha gerçekleştirilen operasyonlarda ise toplam 525 litre sahte içki yakalandı.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu neticesinde halk sağlığı düşmanlarının sahte içki deposu olarak kullandığı iş yerlerinde bulunan toplam bir ton üzerindeki sahte içkinin piyasaya sürülmesine engel olundu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sorumlular tutuklanarak cezaevine gönderildi.