Kaçakçılıkla Mücadele 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kaçakçılıkla Mücadele 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’inkatılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

12 Şubat 2012



Kaçakçılıkla Mücadele 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’inkatılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün koordinesinde yapılan toplantıya Bakan Yardımcısı Metin’in yanı sıraGümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Avni Ertaş, 1. Hukuk Müşaviri Suavi Önal, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akıllı, Risk yönetimi ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ali Toksöz, Daire Başkanları, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürleri ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Hem ticaretten hem de gümrüklerden sorumlu bakanlık olarak, kaçakçılığa konu her ürünün ekonomimize verdiği zararın bilinci içerisindeyiz. Biz çalışmalarımızı en kolay ve en güvenli ticaret hedefiyle yürütüyoruz. Ticaretin kolaylaştırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Güvenli ticaret konusunda da kaçakçılığın önlenmesi yönünde birimlerimizin ihtiyaç duyduğu teknik donanımın karşılanmasında pek çok çalışmaya imza attık. Gümrük Muhafaza Teşkilatına 1250 kişiyle personel takviyesi yaptık. 1000 kişinin alımı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Mart ayında yapılacak yeni atamalarla personel ihtiyacımızı büyük ölçüde halledeceğiz.” dedi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney de yaptığı konuşmada her yıl bir bölgede o yılın kaçakçılıkla mücadele değerlendirmesini yapacaklarını ve bunu ilk olarak Antalya’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Güney, yıl içinde yapılan kaçakçılıkla mücadele başta olmak üzere yapılan faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
İki gün süren toplantıda, kaçakçılıkla mücadelede 2012 yılında gerçekleştirilen faaliyetler, 2011 ve 2012 yılı yakalamaları karşılaştırılmalı olarak değerlendirildi. Bu değerlendirmeler ışığında mevzuat, personel, teknik donanım ve mücadeleci kuruluşlar arası ulusal ve uluslar arası işbirliği konuları masaya yatırıldı. Ayrıca, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinin 2013 yılı içersinde kaçakçılıkla mücadelede izleyecekleri yol ve yöntemler konusu geniş kapsamlı olarak ele alındı.