Kullandırılan Kredi Hacmi 8,8 Milyar TL'ye Ulaştı

"Kooperatifler aracılığıyla 31 Ağustos 2013 itibariyle kullandırılan kredi hacmi 8,8 milyar liraya ulaştı"

05 Eylül 2013

"Kooperatifler aracılığıyla 31 Ağustos 2013 itibariyle kullandırılan kredi hacmi 8,8 milyar liraya ulaştı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı kredi kullananların arttığını ifade ederek, "Kooperatifler aracılığıyla 31 Ağustos 2013 itibariyle kullandırılan kredi hacmi 8,8 milyar liraya ulaştı" dedi.

Yazıcı, 8 milyondan fazla kooperatif ortağına yönelik önemli hizmetler sunduklarını ve bunlardan birinin de hükümetin belirlediği politikalar çerçevesinde Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile küçük işletmelerin ve 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarların kredi ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu kaydetti.

Yardımlaşma ve dayanışmanın temelinde küçük işletmelerin birleşerek kurduğu kooperatiflerin olduğuna işaret eden Yazıcı, "Ekonominin kılcal damarları diye adlandırabileceğimiz bu küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarını bu kooperatifler aracılığıyla karşılıyoruz. Bu krediler çarkları döndürüyor, küçük işletmelerin rahat bir nefes almasını sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, 31 Ağustos 2013 itibariyle 831 kooperatiflerin kefalet verebilecek durumda olduğunu ve bunun da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada bulunduğunu gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Ağustos 2013 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 274 bini aşmıştır. Kooperatifler aracılığıyla 31 Ağustos 2013 itibariyle kullandırılan kredi hacmi ise 8,8 milyar liraya ulaşmıştır. Kooperatif kefalet sistemi çarkları döndürüyor, küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtararak krediye erişimini devam ettiriyor. Bugün kullanılan kredi miktarları bu hizmetin kıymetini açıkça ortaya koymaktadır."