Malatya Bakanını Bağrına Bastı

Tüfenkci: “Kabinenin Sürpriz Bakanı Benim” Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, memleketi Malatya’da büyük coşkuyla karşılandı. Havaalanında kendisine hediye edilen Türk Bayrağını öperek hemşehrilerini selamlayan Bakan Tüfenkçi "Türkiye'yi dimdik ayakta tutmak zorundayız" dedi.

04 Aralık 2015
Tüfenkci: “Kabinenin Sürpriz Bakanı Benim”
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, memleketi Malatya’da büyük coşkuyla karşılandı. Havaalanında kendisine hediye edilen Türk Bayrağını öperek hemşehrilerini selamlayan Bakan Tüfenkci "Türkiye'yi dimdik ayakta tutmak zorundayız" dedi.
 
Çiftlik mevkiinde düzenlenen karşılama töreninde yaklaşık 20 yıl sonra ilk defa illerinden Bakan çıkaran Malatyalıların büyük coşkusu görülmeye değerdi. Çiçeklerle ve davul-zurna ile karşılanan Bakan Bülent Tüfenkci, halk oyunları ekibinin gösterilerini izledi.
 
  
“Türkiye’nin refahını arttıracağız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan hükümette tarafına tevdi edilen bakanlığın 2002 yılından bu yana milletin AKP'ye verdiği güçlü destekler neticesinde Malatya'ya verilen bir bakanlık olduğunu ifade etti.  Bakan Tüfenkci "Sadece AK Parti teşkilatlarının değil, bize oy versin vermesin bütün Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetkârıyız. Ben bu mutluluğu, sevinci bize oy vermeyen muhalefet partilerinde de görüyorum" dedi. 

Tüfenkci,  konuşmasına şöyle devam etti: "Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmak. Önemli olan Türkiye'nin gelişimine, değişimine, dönüşümüne, refahına katkı sunmak. 64. Hükümet'i tanımlarken reform hükümeti olduğunu ifade ederek yola çıktık, ilk günkü aşkla yola çıktık. İnşallah bu aşk ve heyecanla Türkiye'nin hem milli gelirini hem refahını hem de gelişmişlik düzeyini artıracağız"   
 
Bakan Tüfenkci’den müjde

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ’den ihracat ve ithalatçıya müjde de geldi. Bakan Tüfenkci “Artık bu dönemden sonra ihracat yapan da ithalat yapan da Türkiye'deki gümrükleme maliyetlerinin düştüğünü görecek” dedi.
Bakanlık olarak “şeffaflaşacağız hem otomasyona geçeceğiz” diyen Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:
"Bu süreçleri bizler yönetmek zorundayız. Bizler kabile devleti değiliz, bizler oturmuş, köklü, geçmişi olan bir devletiz ve kadim bir medeniyetin de mirasçılarıyız. Onun için bize umut bağlayan, bizden gerçekten umut olarak bahseden bir ümmet var, mazlumlar grubu var. Bunun için Türkiye'yi dimdik ayakta tutmak zorundayız. Gece gündüz demeden çalışacağız. Gerçi bakanlığımız da 7-24 çalışan bir bakanlık. Gerek kara hudut kapıları, gerek gümrük kapıları ile 24 saat faaliyet gösteren bir bakanlık. Aynı zamanda iç ticaret bölümüyle hayatın her alanına dokunan her alanda bulunan bir bakanlık. Perakende sektöründen tutun da küçük esnafından, büyük ticaret erbabına kadar bütününü kucaklayan, onların önünü açacak bir bakanlık. İnşallah sizlerin dualarıyla da biz Türkiye'de iç ticaret hacmimizi yükselttiğimiz gibi aynı zamanda dış ticaret hacmimizi de yükseltip Türkiye'nin refahı, gelişmişlik noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”