Moody's Notumuzu Artırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin eski dönemlere göre büyük gelişim ve değişim gösterdiğini kaydederek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Ülkemiz, ekonomisiyle, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulacak değil, fırsat ülkesi haline geldi" dedi.

17 Mayıs 2013

Moody's Notumuzu Artırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin eski dönemlere göre büyük gelişim ve değişim gösterdiğini kaydederek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Ülkemiz, ekonomisiyle, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulacak değil, fırsat ülkesi haline geldi" dedi.
Moody's'den gelen not artışının son derece önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, bu kararın yerinde olduğunu ancak biraz gecikmiş bir karar olduğuna da işaret etti.
Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch'ten sonra Moody's'in de Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" düzeyine yükselttiğini hatırlatan Yazıcı, büyük ölçekteki uluslararası yatırım kuruluşlarının bir ülkeye yatırım yapabilmesi için bu kriteri arandığını kaydetti.
-"Yatırım girişleri hızlanacak"-
Not artışıyla Türkiye'ye uzun vadeli yatırım girişlerinin de hızlanacağı değerlendirmesinde bulunan Yazıcı, Türkiye'nin artık spekülasyonların yapıldığı bir ülke değil, yatırımların yapıldığı ve karşılığının da alındığı ülke imajını kazandığını belirtti.
Türkiye'nin özellikle son 10 yılda eski dönemlere göre büyük gelişim ve değişim süreci yaşadığına dikkati çeken Bakan Yazıcı, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ekonomisiyle, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulması gereken değil, yatırım fırsatları değerlendirilmesi gereken bir ülke haline geldiğini ifade etti.
Geçmiş dönemlerde Türkiye'nin uluslararası arenada "kriz ülkesi" olarak anıldığına dikkati çeken Yazıcı"Bu durum artık değişti. Türkiye yatırımcıların dikkati çeker oldu ve gittikçe daha da çok yatırımcı Türkiye'ye gelecektir. Güvenin, istikrarın olduğu yerde yatırım da olur, yatırımcı da olur" ifadesini kullandı.