Müsteşar Aşcı, Lojistik ve Ticaret Buluşması toplantısına katıldı

Dünyada ve Türkiye’de en fazla büyüyen sektörler arasında yer alan lojistik sektörü, tüm bağlantılarıyla “Lojistik ve Ticaret Buluşması”nda ele alındı. ​

24 Mart 2016
Dünyada ve Türkiye’de en fazla büyüyen sektörler arasında yer alan lojistik sektörü, tüm bağlantılarıyla “Lojistik ve Ticaret Buluşması”nda ele alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından 6’ıncısı düzenlenen “Lojistik ve Ticaret Buluşması” etkinliğine katıldı.
 
Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Müsteşar Aşcı, Türkiye’nin huzur istediğini ve dünya barışına katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.
 
“Büyüme avantajınız varsa ayağınızı kaydırmaya çalışırlar”
 
Müsteşar Cenap Aşcı, Türkiye’nin sömürgeci bir zihniyetle dünya ticaret pazarından pay almak istemediğini ve bazı ülkelerin tam tersine adil, eşit ve tüm insanların huzurunu düşünen bir ülke olduğunu belirterek, “Ülkemiz büyüme avantajları olan bir ülke ve bu şekilde avantajlarınız varsa ayağınızı kaydırmaya çalışırlar. Allah bize öyle güzel bir coğrafya nasip etmiş ki dünya haritasını önünüze koyup baktığınızda Türkiye tam bu haritanın ortasında. Bunun avantajı ise; siz hem kendiniz üretip satabilirsiniz hem de dünyada üretilmiş mallar, enerji sizin ülkenizden geçebilir” dedi.
 
Türkiye’nin şuanda ithalatta, dünyadaki ticaret hacminden yüzde 1’lik bir pay aldığını dile getiren Aşcı, “ihracatta ise bu rakam binde yedilerde. 2023 hedefi dahilinde de duruma baktığımızda amacımız bu rakamı yüzde 1-1,5’lara çıkarmak. İşte o zaman istediğimiz hedefe ulaşmış olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Siyasileri, bürokratları, akademisyenleri, ilgili sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren etkinlikte, lojistik sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemi, geliştirilmesi için gerekli olan yatırımlar ve hedefler tartışıldı.