Müsteşar Yardımcısı Yücel, Kırşehir'de Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısına Katıldı

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı, Kırşehir'de yapıldı.

12 Ağustos 2014

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı, Kırşehir'de yapıldı.

Kırşehir Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Vali Özdemir Çakacak, Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan ile diğer yetkililer katıldı. 
 
 "Ahilik Kültürünün Doğuş Noktası Kırşehir'dir"
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve
Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Yücel,  bakanlık olarak, ülkede ticaretin düzenlenmesinden sorumlu olduklarını söyledi.

Yücel, Ahilik kültürünün Kırşehir doğduğunu vurgulayarak, "Ticaret kültürümüze ve sosyal yaşantımıza hakim olması için gayret içinde olduğumuz Ahiliğin ocağındayız. Her yıl bir önceki yıldan daha kapsamlı ve etkin bir kutlama programı düzenlemek için hep birlikte gayret ediyoruz" diye konuştu.
 
Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nın, artık bir gelenek olarak her yıl kutlamalardan bir ay önce Kırşehir'de gerçekleştirildiğini anımsatan Yücel, toplantının amacının etkinliklerin daha detaylı değerlendirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Vali Çakacak ise  27. Ahilik Haftası kutlamalarının, Kırşehir merkezli olmak üzere 22-28 Eylül tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirileceğini söyledi.