Rekabet Kurumunun 17. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Rekabet Kurumunun 17. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

18 Mart 2014

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Rekabet Kurumunun 17. yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otelde düzenlenen törende konuştu.
 
Metin,Rekabet Kurumunun mal ve hizmet piyasalarının sağlıklı işlemesi konusunda önemli görevler yüklendiğini ifade etti.

KOBİ'lerin ekonomi için büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Metin, bu kapsamda Rekabet Kurumu tarafından hazırlanan 2014 Rekabet Raporu'nda da KOBİ konusunun geniş bir şekilde ele alındığını bildirdi.

Rekabet savunuculuğunun önemli olduğunu bildiren Metin,Rekabet savunuculuğunun Bu sene 6. Yayınlandığı Rekabet Mektubu’nda önemli bir vazife gördü. Rekabet Mektubu’nda bu sene sivil toplum kuruluşlarımız ileriye dönük rekabet savunuculuğu müessesinde kurumsallaşması anlamında önem arz ediyor. Rekabet kurumunun daha işlevsel daha verimli sağlıklı çalışabilmesi için yine Rekabet kurumumuzla beraber hazırladığımız kanun tasarımız meclise gitti.  Şuanda Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda çalışmalar yapılıyor. Seçimden sonra bu yasa tasarımızda kısa sürede yasalaştıracağız” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise  törende yaptığı konuşmada, toplumda rekabet kavramının öneminin daha iyi anlaşılmaya başladığını söyledi. Babacan,Rekabet Kurumunun yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunun altını çizdi.

Rekabet ortamının sağlıklı bir ekonomi için iyi işlemesi gerektiğini söyleyen Babacan, "İyi temellere dayandırılan bir rekabet ortamı ülkemiz için son derece önemli. Rekabetin iyi çalışması demek, bir ülkede verimlilik demek. Rekabetin olmadığı yerde rehavet, verimsizlik oluyor" ifadesini kullandı. 

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı da faaliyetleri hakkında bilgi vererek toplumda rekabet bilincinin yerleşmesi için gayret gösterdiklerini anlattı.

Törene Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mukim Öztekin, Sermaye Piyasası Başkanı Vahdettin Ertaş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve çok sayıda davetli katıldı.