Rize 5. Olağan İl Kongresi Yapıldı

Rize 5. Olağan İl Kongresi Yapıldı

20 Aralık 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Rize 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Başbakan Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede partililere hitap etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Onlar kapalı kapılar ardında tuzaklar kurarken, bu milletin aziz fertleri alnı secdede bu parti ve lider için dua ediyordu, hesap edemedikleri oydu. Onlar bedduaların arkasına saklanırken zillet içinde, vatandan uzakta bir diyarda vatan aleyhine beddualar yaparken alnı secdedeki aziz milletimiz AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız için dualar ediyorlardı" dedi. 


"Cumhurbaşkanımızın Mekanını Ziyaret Edeceğim"

Rize’nin insanlarının her zaman başını dik tuttuğunu, bunun en güzel örneğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Nasıl Rize’nin dağları, Karadeniz’in dalgaları hiçbir güç karşısında eğilmemişse, durmamışsa biz de bu yolda hiçbir güç karşısında eğilmeyiz, durmayız inşallah" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, Trabzon'da da AK Parti kongresi olduğunu belirterek, "Buraya kadar gelmişken Sayın Cumhurbaşkanımızın mekanını ziyaret 
etmeden gitmek olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, o yiğit Rizeli dava adamının nesline, ecdadına dua etmek üzere Güneysu'yu ziyaret edeceğim"
dedi.

"Şişli'yi Bile İdare Edemiyorsunuz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şişli'de yaşananlardan sonra, 4 dakika bu ülke yönetiminde bulunsalar, birbirlerini tehdit ederler, birbirlerinin koltuklarına göz dikerler, birbirleriyle mücadele etmekten milletin yüzüne bakamazlar. Daha siz Şişli'yi bile idare edemiyorsunuz'' ifadesini kullandı.

Osmanlıca Pankart Dikkat Çekti

AK Parti Rize 5. Olağan İl Kongresi’ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve AK Partili milletvekilleri katıldı.Salona asılan Osmanlıca yazılmış, "Osmanlı'nın yiğit oğlu, Hoca Ahmet Davutoğlu" yazılı pankart dikkat çekti.