Sanal Genel Ticaret Heyeti Kolombiya ve Meksika ile Devam Ediyor

08 Ağustos 2020

Kovid-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyada alınan seyahat kısıtlamaları ve sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti Programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi nedeniyle; Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan'ın öncülüğünde Ticaret Bakanlığı bünyesinde Sanal Genel Ticaret Heyeti programları hayata geçirilmiştir.

Teknolojinin imkanlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçılarımızı potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalardan biri olma özelliğini devam ettirmektedir.
 
Salgın döneminde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  organizasyonunda Özbekistan, Kenya, Hindistan, Nijerya ve Pakistan’a yönelik gerçekleştirilmiş olan Sanal Genel Ticaret Heyetlerine, 10-21 Ağustos 2020 tarihlerinde Kolombiya ve Meksika ile devam edilecektir.
 
Kolombiya ve Meksika Sanal Genel Ticaret Heyeti programına tarım, tarım makinaları, iklimlendirme ve ambalaj sektörleri başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren 20 ihracatçı firmamız ile 11 Meksikalı ve 21 Kolombiyalı ithalatçı firma katılım sağlayacaktır.
 
Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkilileri, ülkemizin Meksiko ve Bogota Büyükelçileri ile Ticaret Müşavirleri ve ihracatçı firmalarımızın katılımıyla bir video konferans görüşmesi yapılacak, ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecektir.
 
Latin Amerika bölgesindeki önemli ticaret ortaklarımızdan olan Meksika ve Kolombiya ihracatçılarımız için önemli hedef pazarlar arasında yer almakta olup, Kolombiya ve Meksika Sanal Genel Ticaret Heyeti programının, ülkemiz ile bu iki ülke arasındaki ticaret potansiyelinin ortaya çıkarılmasında ve uluslararası ticaret hacminin düştüğü bu dönemlerde ülkemiz ihracatına katkılarının olacağı değerlendirilmektedir.
 
Kolombiya ve Meksika’nın ardından, Sanal Genel Ticaret Heyeti programlarına, 24-28 Ağustos 2020 tarihlerinde Almanya ile devam edilecektir. Söz konusu Sanal Genel Ticaret Heyetine de  20 firmamız katılım sağlayacaktır.
 
Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik olarak sanal ortamlarda gerçekleştirilen bu tür faaliyetlere Ticaret Bakanlığı tarafından devam edilecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.