Sarp Gümrük Kapısı'nda 30 Bin Paket Elektronik Sigara Tütünü Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonda 30 bin paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

04 Şubat 2021

Gümrük Muhafaza ekiplerince tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında Gürcistan ile müşterek kullanılan Ortak Kapı Programı üzerinden yapılan risk analizi çalışmaları sonucu, ülkemize gelecek yabancı plakalı bir tır riskli olarak değerlendirildi.
 
Gümrük sahasına giriş yapan şüpheli tır gözetim altına alınarak, x-ray taramasına sevk edildi.  Tarama esnasında tırın dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine araç arama hangarına alındı.

Yapılan aramalar sonucunda, tır dorsesinin tabanında gizli bölmeler oluşturulduğu ve bu bölmelere özel olarak hazırlanan düzenekler vasıtasıyla on binlerce elektronik sigara tütününün gizlendiği tespit edildi. 8 ayrı gizli bölmeye kayışlı düzenekle bağlanan 30 bin adet elektronik sigara tütüne el konuldu.
 
Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin Türk Lirası olan 30 bin paket elektronik sigara tütününün gizlendiği araca el konurken sorumlular hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başlatılan soruşturma devam ediyor.