Şeb-i Arus Törenleri Yapıldı

Şeb-i Arus Törenleri Yapıldı

17 Aralık 2014
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile gerçekleşen Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katıldı.

Tören'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevlana uyarısında ne kadar da haklıdır: öyle alimler vardır ki vefatlarının ardından asırlar da geçse kendileri ve eserleri unutulmaz. Öyle de alim maskesi takmış olanlar vardır ki daha hayattayken, kendilerinin de kendilerine bel bağlayanların da foyası meydana çıkar. O maske takanlar rezil olurken, Mevlana'nın uyarısına kulak asmayıp, onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. O maskeli alimlerden medet umanlar, onları ikballeri için, rantları için, fitne projeleri için kiralayanlar da aynı şekilde hayal kırıklığı yaşarlar" diye konuştu.

Törene katılan misafirler onuruna verilen akşam yemeğinde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçeyle ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler, onların bütün çabalalarını akamete çıkarmak da bizim için ulvi bir görevdir" dedi. 

Programda protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan solistliğinde tasavvuf müziğinden eserler seslendirilip,  sema gösterisi sergilendi. 

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.