Taşucu Gümrük Muhafaza Personeline Başarı Ödülü

Lübnan'dan tırla Türkiye'ye sokulmaya çalışılan çeşitli markalarda silah ve mühimmatın Taşucu Seka Limanında yakalanmasını sağlayan Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürü ve Memurları, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

18 Mart 2013

Lübnan'dan tırla Türkiye'ye sokulmaya çalışılan çeşitli markalarda silah ve mühimmatın Taşucu Seka Limanında yakalanmasını sağlayan Taşucu Gümrük Muhafaza Müdürü ve Memurları, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Kaymakamlık makamında düzenlenen törenle başarı belgelerini gümrük muhafaza memurlarına takdim eden Kaymakam Fatih Damatlar, "Yarın böyle bir şey daha yakalasanız yine başarı belgesi ile ödüllendiririm. Yaptığınız görev çok kutsal bir görev. Belkide yakalanan o silah ve mühimmatlar bir çok insanın canını alacaktı. Sizlerin sayesinde yaşanabilecek bazı olayların önüne geçmiş olduk. Yaptığınız başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Taşucu Seka Gümrük Muhafaza Müdürü Muharrem Canik ise bu başarı belgelerinin verilmesiyle en üst düzeyde motive olduklarını belirterek, "Bizler halkımızın ve ülkemizin refahı için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların böylesine anlamlı bir hediye ile pekiştirilmesi bizleri çok mutlu etti" dedi.

Taşucu Seka Limanına Lübnan ve diğer Arap ülkelerden de Tır ve yüklerin geldiği ifade eden Canik, "Bizler imkanlarımız dahilinde giriş çıkışları kontrol ediyoruz ama X Ray cihazımız yok. Bunun için şüphelendiğimiz araçları Mersin'e götürüp öyle aramadan geçiriyoruz. Böylesine anlamlı bir liman olan Seka Limanında acilen bir X Ray cihazına ihtiyacımız var. Bu cihaz kurulduğunda Tırların giriş ve çıkışını daha rahat kontrol edebiliriz. Böylelikle ülkemizden çıkarılmak istenen veya ülkemize sokulmak istenen her şeyi daha rahat yakalayabiliriz. Bu cihazın Taşucu'na alınması için sizlerden destek bekliyoruz" dedi.