Ticaret Bakanı Muş: "Oyun ve yazılım ihracatçılarına ciddi teşvik ve desteğimiz var"

25 Eylül 2022

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bizim özellikle oyun ve yazılım ihracatçılarına yönelik çok ciddi teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en büyük kısmını da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz." ifadesini kullandı.

Güngören Belediyesi tarafından "3. Binyılı İnşa Et" mottosuyla, Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Muş, yazılımın Türkiye açısından önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim özellikle oyun ve yazılım ihracatçılarına yönelik çok ciddi teşviklerimiz ve desteklerimiz var. Destek kalemlerimizin en büyük kısmını da yazılıma ayırmış vaziyetteyiz. Buradan oyun geliştirip bunu yurt dışına satan, ihraç eden çok fazla gencimiz var. Ben buradaki kursiyerler toplandıktan sonra biz bakanlık olarak buradaki arkadaşlara da bir bilgilendirme de yapabiliriz. Yani buralara nasıl müracaat edecekler? Bakanlığın desteklerinden nasıl istifade edecekler? Nasıl faydalanacaklar? Hem ülkeye, bu bir kazanım olarak gelir hem de kendilerinin kariyerlerinde önemli bir avantaj sağlamış olur diye düşünüyorum."

Muş, Alt+Tab Kuluçka Merkezi'nin gençlerin kursiyerlerin gelişimine ciddi katkı sunacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer burası ciddi anlamda rağbet görürse mutlaka belediyemiz daha farklı bir mekanı ileride tasarlayacaktır. Yazılım, geleceğin mesleği şu an bile bu kullandığımız mikrofondan şu an yapılan kayıtlara kadar pek çok alanı domine ediyor. Dolayısıyla azalacak bir trendi yok. Artarak devam edecektir. Hayatımızın her alanında yazılım olacaktır. Otomatik kapının açılışından klimanın çalışmasına kadar kablosuz mikrofonlardan telefonların kayıt almasına kadar bilgisayarlara kadar hayatın pek çok alanını domine eden bir alan burası."

Kuluçka merkezinin belediye binasında vatandaşların ihtiyacını karşılayacak bir mekan olarak dizayn edildiğini belirten Muş, şunları kaydetti:

"Bu açıdan emeklerinden dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun çok hoş, güzel bir dizayn yapılmış. Belediyenin bu katında tahsis edilmesi ayrıca önemli bir açılım olmuş. Yani sadece kamu görevlilerinin, personellerinin olduğu bir yer değil. Aynı zamanda vatandaşın da bir ihtiyacını karşılayacak bir mekan olarak dizayn edilmesi farklı bir güzellik olmuş. Hayırlı olsun diyorum."