Ticaret Bakanı Pekcan, Bakanlık personeli ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlık binasında personele hitap etti.

17 Temmuz 2018
 
Ticaret hayatının verimliliğini artırmanın önemine değinen Bakan Pekcan, Bakanlık personelinden sahaya inmelerini istedi. Bakan Pekcan konuşmasına şöyle devam etti. 
 
SAHADA KARŞILAŞILAN ZORLUKLARI YAŞAYARAK ÖĞRENİN
 
“Masa başında ne kadar zeki, ne kadar çalışkan olursanız olun, sistemin daha verimli daha yararlı işlemesi ve katkı sağlamanız sınırlı kalacaktır. Mutlaka sahaya inip sahada karşılaşılan zorlukları yaşayarak öğrenin sizlerden beklentim bu olacaktır.”
 
Talimat odaklı çalışma geleneği yerine ortak vizyon uzmanlığına dayalı aşağıdan yukarıya doğru işleyen bir yönetim sistemi düşüncesi içerisinde olduğunun üstünü çizen Bakan Pekcan, Bakanlık personelinden bu konuda beklentisini de dile getirdi.
  
Bakanlık çalışanlarına iş verimliliğinin artırılması kadar çalışma ortamının da huzurlu bir şekilde sürdürülmesi konusunun da çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Pekcan, “Çalışmalarınızla somut uygulanabilir gerçek anlamda ses getirecek önerilerinizle beraber bu doğrultuda sizin beklentilerinize de açık olacağız. Yeni sistemle iki bakanlığın personel dairelerini birleştirdik, insan kaynakları departmanımız olacak sizin çalışma ortamlarınızla ilgili beklentilerinizle ilgili çalıştığınız departmanlarla ilgili çalışma ortamınızın huzuru ve sizlerin iş mutluluğunuzu da göz önünde bulunduracağız. Verimliliğiniz açısından bunun önemli olduğuna inanıyorum.” dedi. 
 
İki bakanlığın birleşmesiyle vizyoner projeler üretileceği ve ortak çalışmalarla hızlı bir çalışma süreci başlayacağını belirten Bakan Pekcan şöyle konuştu. “İki Bakanlığı birleşmesiyle kafanızda hiçbir soru işareti olmasın. Gerçekten çok yerinde bir karar ve iş körlüğünden de sizleri kurtaracak herkesi kurtaracak ortak vizyoner projeler üreteceğinize ben inanıyorum. Mutlaka iki bakanlık personelinin bir araya getirilip ortak çalışmalar üretmesini bekliyorum. Ben de umarım sizlerin beklentilerini Sayın Cumhurbaşkanımızın beklentilerini yerine getirmek için fazlasıyla hazır olacağım. Bundan sonra daha çok bir araya geleceğiz. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum.”