Ticaret Bakanlığı’ndan “trüf mantarı” ihalesi

Van’da ele geçirilen 80 kg. trüf mantarı Bakanlığın www.eihale.gov.tr adresi üzerinden yarın satışa çıkarılacak.

22 Aralık 2019

Ticaret Bakanlığı tarafından Van’da 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten el konulan 80 kilogram trüf mantarı 23.12.2019 tarihinde bir gün sürecek ihale ile satılacak.
 Dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen trüf mantarı Bakanlığın www.eihale.gov.tr adresi üzerinden satışa çıkarılırken, trüf mantarının satışa esas bedeli 1.010.000.-TL. olarak belirlendi.
Piyasada kilogram fiyatı 2000 Avro olan trüf mantarının ihalesinde yaklaşık 80 kilogram olan ürünlerin açık artırması 505.000 TL’den (6300 TL/kilogram) başlayacak.  İhaleye mobil uygulama üzerinden de katılım sağlanabilecek.
Van Tasfiye İşletme Müdürlüğünde uygun koşullarda muhafaza edilmekte olan trüf mantarı için yapılacak ihale, 24 Aralık Salı günü saat 10:05'te sona erecek.
 Tarım Bakanlığınca gerekli analizleri yapılmış olan söz konusu ürünlerin ihale bedelinin, ihale sona erdikten sonra iki işgünü içerisinde ödenmesi gerekmektedir.
 
- Bekletilmeyecek eşya satışları
 
Ticaret Bakanlığınca taze meyve sebze, bakliyat gibi gıda ürünlerini bekletilmeyecek eşya olarak e-ihale sistemi üzerinden satışa sunulmaktadır.
Bekletilmeyecek eşya ihaleleri araç ve eşya ihalelerine göre daha kısa sürmekte, bekletilmeyecek eşyalar bir gün ilanda, ilanı takip eden bir işgünü ise teklife açık halde bulunmaktadır. Bekletilmeyecek eşyaların ödeme süresi de araç ihalelerine göre daha kısa süredir. Araç ve normal eşyanın ödeme süresi 7 gün iken, bekletilmeyecek eşyanın ödeme süresi iki işgünüdür.
Analiz raporları uygun olan gıda ürünleri Bakanlık tarafından satışa sunulmakta, tüketime uygun olmayan ürünler ise imha edilmektedir.
Bununla birlikte, kaçak olarak yakalanan alkollü içkiler ve tütün mamulleri de satışa sunulmamakta, doğrudan imha edilmektedir.