Trakya’da Büyük Eroin Operasyonu

Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli Gümrük Sahalarında yapılan 3 ayrı operasyonda, 6 milyon 630 bin TL değerinde eroin ele geçirildi. Ele geçirilen eroinini toplam ağırlığının 100 kg olduğu tespit edildi.

25 Şubat 2013


 
Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli Gümrük Sahalarında yapılan 3 ayrı operasyonda, 6 milyon 630 bin TL değerinde eroin ele geçirildi. Ele geçirilen eroinini toplam ağırlığının 100 kg olduğu tespit edildi.
Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda yapılan saha devriyesi ve kontrolü esnasında,  Türkiye'den çıkış yapmak üzere gümrük sahasına giren bir tırda arama yapıldı. Arama neticesinde, aracının altına gizlenmiş 3 adet çuval içinde, paketlenmiş halde 62 kilo 900 gram ağırlığında ve 4 milyon 160 bin TL değerinde eroin ele geçirildi.
 

Kapıkule Gümrük Sahasında görevli personelimizin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda da Yunanistan plakalı bir otomobil risk analizleri kapsamında x-ray taramasına sevk edildi. Şüpheli yoğunluk ve Narkotik dedektör köpeği Bonny’nin aşırı tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada; 1 milyon 425 bin TL değerinde, 38 paket halinde 20 kilo 367 gram eroin  ele geçirildi.
 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince İpsala Gümrük Sahası'nda gerçekleştirilen  bir operasyonda ise Türkiye'den çıkış yapmak üzere gümrük sahasına gelen ve x-ray taramasından geçirilen bir araçta  17 kilo 377 gram ağırlığında eroin ele geçirildi. Yunan uyruklu bir sürücünün kulllandığı aracın arka tamponu ile stepne arasında gizlenmiş halde bulunan eroinin toplam değerinin  1 milyon 42 bin TL olduğu belirlendi.

3 ayrı operasyonda yakalanan şahıslar gözaltına alındı.