Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'yı ziyaret etti.

Gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, memleketi Malatya'yı ziyaret etmesinin kendisini her seferinde onurlandırdığını söyledi.

17 Ocak 2016
Gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, memleketi Malatya'yı ziyaret etmesinin kendisini her seferinde onurlandırdığını söyledi.

"Özellikle Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönem, kritik süreç Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele ve bu mücadelenin getirmiş olduğu bir takım olumsuz yansımalar bütün Türkiye ekonomisine olduğu gibi Malatya ekonomisine de yansıyor" diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Rusya hükümetiyle çıkan uçak krizi ve akabinde Rusya'nın koymuş olduğu ambargolar neticesinde ilk başta bir takım sıkıntılar oluştuysa da hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle ki gerçekten başarılı tedbirler aldık. Yeni pazarlar ve yeni imkanlarla beraber üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın sıkıntılarını en aza indirme noktasında gayret gösterdik."

Tüfenkci, bütün küresel pazarlarda bir daralma yaşandığını vurgulayarak, pazar çeşitlendirmesine gitmeleri gerektiğini söyledi. Tüfenkci, "Bu pazar çeşitlendirmesine giderken de yeni pazarlara uygun üretim yapmamız gerekiyor. Onun için Ar-Ge faaliyetlerine önem vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Ar-Ge ile ilgili Bakanlar Kurulunda yeni bir tasarıyı Meclisimize sevk etmiş bulunuyoruz. Umarım kısa zamanda yasalaşır ve özellikle sanayicimiz ve üreten insanımız, daha fazla inovasyona yönelerek, daha fazla yenilikçi ürünler çıkartarak, değişen piyasalara uygun üretim tipleri belirlemiş olurlar" ifadesini kullandı.

Ticareti kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Tüfenkci, şunları söyledi:
"Ülkemizin refah payını arttırmak, küresel refah pastasından insanlarımızın daha fazla pay alması için özellikle gümrükleri de hızlandırarak ve gümrükteki bir takım sıkıntıları en aza indirerek ihracatçımıza yardımcı olup, bu sıkışan piyasada ihracatçılarımızın nefes almasını istiyoruz. Bunun için bakanlık olarak çalışmalarımıza hız verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde aldığımız ve alacağımız kararlarla en azından ihracatçılarımızı umutlandıran ve şevk veren bir sisteme de geçmiş olacağız."

Tüfenkci, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kurultayı'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Esasında Cumhurbaşkanımıza Cumhuriyet Halk Partisi 'diktatör' diyecekse dönüp kendi aynalarına bakmaları gerekiyor. Aynada kendi yüzlerine bakmaları gerekir, kendi tarihlerine bakmaları gerekir. Hiçbir ülkede seçimle gelen bir insanı, özellikle her 4-5 senede bir seçimlerin yapıldığı, anayasanın işlediği, muhalefetin olduğu, iktidarın olduğu bir yerde hiçbir zaman cumhurbaşkanları diktatör olmaz. Sadece şovdan ibaret ve 'ben söyledim oldu' denebilecek ve ciddiye almayacak cümlelerden biri diye düşünüyorum. Öyle inanıyorum ki şov yapmak için söylemiştir. Samimi olarak söylese diktatörler CHP içerisinde kimler Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dönüp bir baksın. Hangi partilerde siyaset yapmış, halkın nezdinde kimler vicdanlarda diktatör olarak ilan edilmiş, bir baksın. Ondan sonra da gelsin bugün için konuşsun. Eğer demokratik düzen içerisinde ana muhalefet partisi görevini yapıyorsa otomatik olarak hiçbir ülkede ve bunu da söyleyebiliyorsa diktatörlükten bahsetmek nasıl bir şey onu da milletin vicdanına bırakıyorum."