Tüfenkci: “Malatya, Dünya Piyasalarıyla Rekabet Edecek”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

04 Aralık 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
Tüfenkci, gösterecekleri başarı ve performansın bütün Malatya'nın göstereceği başarı ve performans olacağını belirterek, "Bundan sonra Malatya'dan çıkacak milletvekillerinin ve siyasetçilerin AK Parti hafızasında başarılarla dolu bir yer etmesi içinde sizlerden destek bekliyorum. Bende gece gündüz gayret gösterip, çalışacağım. Malatya'yı utandırmayacağız inşallah" şeklinde konuştu.
 
"En sürpriz bakan benim"
 
Kabinenin içerisindeki en sürpriz bakan olduğunu kaydeden Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti: "Hükümet kurulmadan önce çok çeşitli bakanlar senaryosunda hiçbirinde Bülent Tüfenkci olarak benim ismim olmazdı. Zaten Türkiye'de de bu kabinenin içerisinde en sürpriz bakanlardan birisi de benim. Rabbim nasip ederse gerçekten o oluyor. Birbirimizin kalbini kırmadan, birbirimizin arkasından kuyu kazmadan, ayak oyunları yapmadan partimizi nasıl başarıya ulaştırırız, davamızı nasıl başarıya ulaştırırız, birbirimizi nasıl yükseltiriz, bunu hep beraber yapacağız. Bizler el ele verdiğimiz zaman, birbirimizi desteklediğimiz zaman yapamayacağımız hiçbir şey yok. Şimdi hizmet zamanı. İl bürokratlarımızla birlikte büyük projeler üreteceğiz, büyük düşüneceğiz. Bizlerde oralarda bu büyük projeleri takip edip, kısa zamanda Malatya'ya göndereceğiz."
  

​“Malatya kazanacak !”
 
Tüfenkci, herkesin hizmetkarı olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerin hizmetkarıyız. Bize oy versin vermesin bütün Malatyalı hemşerilerimizin hizmetkârıyız. Bu mutluluğu, bu sevinci bize oy vermeyen muhalefet partilerinde de görüyorum. Milletvekillerimizde de aynı sevinci görüyorum. Bu sadece AK Parti'de seçilen milletvekillerimizde değil, CHP, MHP'den seçilen milletvekillerimizde de o heyecanı ve şevki gördük. İnşallah bunu Malatya'nın lehine sinerji olarak çevireceğiz ve bundan Malatya kazanacak."
 
"Sadece Malatya değil, Türkiye büyüyecek"

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini ve bu süreci yönetmek zorunda olduklarını dile getiren Tüfenkci, "Bu kritik coğrafyada uygulayacağımız politikalarla 64. hükümetini kendini tanımlarken reform hükümeti olduğunu ifade ederek yola çıktı, ilk günkü aşkla yola çıktık. İnşallah bu aşk ve heyecanla Türkiye'nin hem milli gelirini hem refahını hem de gelişmişlik düzeyini artıracağız. Bundan sadece Malatya'yı büyüterek değil, bütün Türkiye'yi büyüteceğiz. Bütün Türkiye inşallah kazanacak. Bizimde bunda tuzumuzun olması için çalışacağız. Gerçekten ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Bu kritik süreçleri, arka arkaya süren bir süreç ve biz bu süreçleri yönetmek zorundayız" ifadelerini kullandı.