Tüfenkci: "Vaadimizin yüzde 30’u ilk ayda gerçekleşti"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci esnafa yönelik tüm vaatlerini teker teker hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirterek, ilk olarak emekli esnafların maaşlarındaki yüzde 15 kesintiyi kaldırdıklarını ve yine esnafa faizsiz kredi verdiklerini kaydetti. Bakan Tüfenkci, "Geçen Bakanlar Kurulu'nda yapmış olduğumuz istişarede de hükümet kurulur kurulmaz, kısa bir zamanda seçimden önce vadettiklerimizin yüzde 30'unu hayata geçirmişiz. Reform niteliğindeki yasaları da bir bir Meclis'e sevk etmeye başladık" dedi.

11 Ocak 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci esnafa yönelik tüm vaatlerini teker teker hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirterek,  ilk olarak emekli esnafların maaşlarındaki yüzde 15 kesintiyi kaldırdıklarını ve yine esnafa faizsiz kredi verdiklerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, "Geçen Bakanlar Kurulu'nda yapmış olduğumuz istişarede de hükümet kurulur kurulmaz, kısa bir zamanda seçimden önce vadettiklerimizin yüzde 30'unu hayata geçirmişiz. Reform niteliğindeki yasaları da bir bir Meclis'e sevk etmeye başladık" dedi.
 
Huzur, barış olduktan sonra tüm sorunları aşarız
"Huzur, barış olduktan sonra tüm sorunları aşarız" Bakan Tüfenkci, "Huzur, barış, istikrar olduktan sonra bu sorunları biz rahatlıkla aşarız. Eğer esnafımız güven içerisinde kepenklerini açıyorsa, 'Bismillah' deyip tezgahlarının arkasına geçiyorsa, akşam da evine ne kazanmışsa Rabbine şükredip götürüyorsa ve bunu huzur içerisinde çocuklarına yediriyorsa en büyük nimet bu ama bu nimeti o esnaflarımıza çok gören terör örgütü var. Sözde kendi halkları için çalıştıklarını ifade ediyorlar" diye konuştu.
 
Doğu ve Güneydoğu'daki esnafa da Bağ‐Kur ya da SSK primlerinin, vergilerinin ertelenmesi gibi ciddi destekler verdiklerini, birtakım tedbirler aldıklarını ifade eden Tüfenkci, "Oradaki bütün esnafımızın, ticaret erbabımızın terör örgütünün vermiş olduğu zararların tamamının karşılanması noktasında bizler elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hiçbir zaman o bölgedeki esnafımızı, halkımızı, öğrencimizi o terör örgütünün insafına bırakmayacağız." dedi.
 
Yeni müjdeler yolda
Ticari amaçla eşya taşımacılığı için alınan K1 yetki belgesi konusunda özellikle şoförlerin önemli şikayetleri bulunduğunu, bununla ilgili de bir çalışma başlattıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci esnaf kredilerindeki kesintilerin minimuma indirildiği müjdesini de verdi.
 
‘’Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve diğer ilgililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Neticede geldiğimiz noktada bundan sonra esnafın eline, kesintileri minimuma indirerek, 27 bin 500 gibi bir rakam yerine 29 bin 500 lira geçecek. Bu esnaflarımız için büyük bir imkan, esnafı da memnun eden bir durum diye düşünüyoruz."