Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy Ntv'de Canlı Yayına Katıldı

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy Ntv'de Canlı Yayına Katıldı

19 Eylül 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün 29 bin farklı ürün üzerinde ve 10 ayrı ilde yaptığı  giysi, ayakkabı ve kırtasiye ürünlerine yönelik denetim sonuçları Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından kamuoyuna açıklandı.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, yayınlanan raporun detaylarını Ntv’de yayınlanan Haber Aktüel Programı’nda değerlendirdi.

3 yıldır düzenli olarak okulların açılış döneminde yapılan denetimlerin etkili olduğunu belirten Ersoy, 2011 yılında yayınlanan tebliğ ile bu alanda belirlenen limitler dahilinde  tehlikeli kimyasal dediğimiz azo boyar, fitalat,ve ağır metallerin kontrol edildiğini ifade etti.Bu yıl kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerde belirlenmiş olan yüzde 17 uygunsuzluğun ise yüzde 70’inin yerli üretim mallardan oluştuğunu belirtti.

Ramazan Ersoy, önceki yıllara göre ithal ürünlerde bulunan uygunsuzluk oranının düşmesini, ürünlerin Türkiye’ye girmeden önce gümrüklerde denetlenmesine bağladı.