''Türkiye Sizin Yurdunuz, Her Zaman Kapılarımız Size Açık”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van depreminde göçük altında kalarak hayatı kaybeden Atsushi Miyazaki'nin annesi Kieko Miyazaki ve depremden yaralı kurtulan yardım gönüllüsü Konnai Miyuki'yi kabul etti.

23 Mayıs 2012
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van depreminde göçük altında kalarak hayatı kaybeden Atsushi Miyazaki'nin annesi Kieko Miyazaki ve depremden yaralı kurtulan yardım gönüllüsü Konnai Miyuki'yi kabul etti.

Anne Miyazaki, yaptığı konuşmada, gece geç vakit olmasına rağmen oğlu enkaz altından çıkarıldığı ve naaşı en kısa sürede ülkesine ulaştırıldığı için çok teşekkür etti.
Aradan aylar geçmesine rağmen oğlunun yaptığı yardımlardan bahsedildiği için de teşekkür eden Miyazaki, Van'ı ziyaret ettiğini ve depremin neden olduğu yıkımı gördüğünü söyledi.
Miyuki ise deprem sonrasında kendisinin yaralı kurtulduğunu ancak arkadaşının öldüğünü ifade ederek, ''Depremden sonra tedavi gördüm ve iyileştim. Van halkına teşekkür ederim'' dedi.
Bakan Yazıcı da 10 gün önce Van ve Erçiş'e gittiğini söyleyerek, bir okulun temelini attıklarını; TOBB, TESK ve Kooperatifler Birliği Başkanlığı'ndan da okul yapma sözü aldıklarını belirtti.
Kilometrelerce uzaklıktan gelerek Van'daki insanların acısını paylaşmanın çok kutsal bir davranış olduğuna işaret eden Yazıcı,dünyada 6 ve üzeri şiddetindeki depremlerinin yüzde 20'sinin Japonya'da meydana geldiğini kaydetti. ''Yani Japonlar 5 dakikada bir depreme maruz kalıyorlar'' diyen Yazıcı, 11 Mart 2011'de Japonya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremde önemli bir hasar olmadığını anlattı.
''Japon dostlarımızın yaralarımızı, dertlerimizi paylaşması unutulmayacak bir davranıştır'' diyen Yazıcı, İstanbul Ticaret Odası'nın Van'da yapacağı okul ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hastanesi'ne Miyazaki'nin isminin verileceğini bildirdi.
Yazıcı, depremde yaralanan Miyuki'nin ülkesine gidip tekrar Van'a gelmesinin her türlü takdirin üzerinde bir davranış olduğunu belirtti.
Bakan Yazıcı, Miyazaki ve Muyuki'ye, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor. Burası sizin yurdunuz, her zaman kapılarımız size açıktır. Gönüllü bir vatandaşlığınızın ötesinde, bunu hukuksal bir boyuta taşımak isterseniz o noktada Türkiye Hükümeti gerekli iyi yaklaşımı gösterecektir'' diye seslendi.
Kabulde, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır ile HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıcı da hazır bulundu.