Türkiye-Azerbaycan Ortak Gümrük Komitesi Zaptı İmzalandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi.

15 Ocak 2015
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın  İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı öncesinde Erdoğan ve Aliyev, bugün yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı sonuçlarına ilişkin ortak açıklamaya imza koydu. 

Ayrıca Erdoğan ve Aliyev huzurunda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli ile Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı sayın  Şahin Mustafayev, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Arasında Ortak Komite Oluşturulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nı, MASAK Başkanı İbrahim Hakkı Polat ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov da "Karaparanın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı Konularında Mali Verilerin Paylaşılmasına Yönelik Mutabakat Muhtırası"nı imzaladı. 

Azerbaycan ile ülkemiz arasında gümrük alanındaki ilişkileri daha da güçlendirecek olan bu zapt ile iki ülke arasında her alanda yeni işbirliği imkanlarının değerlendirileceği bir ortak komite kuruldu.