TUSİAB Üyeleri Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Azerbaycan’da Bir Araya Geldi

TUSİAB Üyeleri Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Azerbaycan’da Bir Araya Geldi

25 Eylül 2013

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi’nin daveti ve “Gümrük Müzeleri İçin İnternet ve Sosyal Medya Üzerine Uluslararası Gümrük Müzeleri Derneği'nin (IACM) 21. Konferansı”na katılmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Azerbaycan’ın Bakü şehrine gitti.
 
Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Sayın Aydın Aliyev ile yapılan toplantıda, Dilucu Kara Hudut Kapısı’nın modernizasyonu, İpekyolu Girişimi kapsamında işbirliği, Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Projesi kapsamında işbirliği, Azerbaycan’ın DGÖ Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcılığı’na seçilmesi, DGÖ bünyesinde işbirliği ve Türk işadamlarının karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

Bakan Yardımcısı Metin, Dilucu Kara Hudut Kapısı’nın modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenecek açılış törenine Azerbaycan tarafını da davet etti. Görüşmeler sonucunda İpekyolu girişimi ve BTK alanlarında işbirliğine devam kararı alındı. Azerbaycan’a ithalatı yasaklı ve/veya kısıtlı ürünler için tarife bazlı listelerin ticaret erbabına duyurulması ve hudut kapılarına gönderilmesi kararlaştırıldı. Gümrük Müzeleri İçin İnternet ve Sosyal Medya Üzerine Uluslararası Gümrük Müzeleri Derneği'nin (IACM) 21. Konferansı’na katılım sağlanarak, heyet başkanı tarafından bir açılış konuşması yapılarak müzelerin kültürel mirası aktarmadaki önemine vurgu yapıldı.
 
Bakü Büyükelçiliğince Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSİAB) üyeleriyle düzenlenen toplantıya katılan Metin, işadamların yaşadığı sorunlara ilişkin bilgi aldı ve Bakanlık tarafından başlatılan yeni uygulamalara ilişkin bilgi verildi.
 
Metin, ayrıca Bakü’deki Türk Üniversitesi olan Azerbaycan Kafkas Üniversitesi kampüsü ziyaret ederek ve incelemelerde bulundu.