Uluslararası Avrupa Gümrük Sporları Derneği Voleybol Turnuvası Marmaris’te Başladı

Avrupa Gümrük Sporları Derneğince (ECSA) düzenlenen ve 6 ülkenin gümrük memurlarından oluşan takımların katıldığı voleybol turnuvası, Marmaris'te başladı.

25 Eylül 2013

Avrupa Gümrük Sporları Derneğince (ECSA) düzenlenen ve 6 ülkenin gümrük memurlarından oluşan takımların katıldığı voleybol turnuvası, Marmaris'te başladı.

Turnuvanın ilk maçı, Çarşamba günü Türkiye ile Finlandiya gümrük idarelerinde görevli çalışanlardan oluşan takımlar arasında gerçekleşti.  


Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "Uluslararası Avrupa Gümrük Sporları Derneği Voleybol Turnuvası"na Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, İngiltere, Norveç, Hollanda ve Avusturya takımları katıldı. Turnuvanın açılış maçında Türkiye ile Finlandiyakarşı karşıya geldi. 

Turnuva öncesi yapılan kokteylede bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve ECSA Türkiye Temsilcisi Yücel Karadiş, derneğe üye 23 Avrupa ülkesi bulunduğunu, bu ülkelerin gümrüklerinde çalışan memurlardan oluşan takımların değişik turnuvalara katılarak ülkelerini temsil ettiğini söyledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen organizasyonun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Karadiş, "Derneğin her yıl 10-12 dalga çeşitli sportif etkinlikleri oluyor ve değişik ülkelerde yapılıyor. 2006 yılında üye olduğumuz derneğin ilk defa bir turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. Doğası, bulunduğu yer ve tesislerinin elverişli olması nedeniyle turnuva için Marmaris'i seçtik" dedi.

Avrupa Gümrük Sporları Derneğince (ECSA) bu yıl Marmaris'te düzenlenen voleybol turnuvasına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ev sahipliği yapıyor. İki yılda bir Dernek üyesi ülkelerden birinin ev sahipliğinde organize edilen turnuva, 27 Eylül Cuma günü sona erecek.