Vizon Derisi Yakalaması

11.06.2017 günü Ukrayna/ Odessa’dan ülkemize giriş yapmak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen ve daha sonra yapılan pasaport kontrolü sonrası giriş işlemlerine müteakip...

16 Haziran 2017
11.06.2017 günü Ukrayna/ Odessa’dan ülkemize giriş yapmak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen ve daha sonra yapılan pasaport kontrolü sonrası giriş işlemlerine müteakip “Gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen Yeşil Hattı geçip Gümrük Kontrol Noktasını geçtikten sonra Ülkemize giriş yapmak üzere iken şüphe üzerine durdurularak beraberinde getirdiği valizler x-ray cihazına sevk edilen 2 şahsın bagaj kontrolünde; X-ray cihazında valiz içerisinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine muayene peronlarına alınmış, yapılan kontrolde şahsa ait bagajlarda çok miktarda Vizon Derisi olduğu düşünülen eşya tespit edilmiş olup bahse konu şahıs ve beraberindeki valiz sayım ve tespitinin yapılması amacıyla AHL Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’ne getirilmiştir. 

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’nde yapılan kontrollerde; şahıslardan birisine ait bavul içerisinde 84 adet ve diğerine ait bavul içerisinde 66 adet olmak üzere Gümrüklenmiş Değeri: 65.121,84 TL olan toplamda 150 adet VİZON DERİSİ olduğu düşünülen eşya tespit edilmiştir.
 
Şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3/1. Maddesi “Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak” kapsamında soruşturma başlatılmıştır.